Vés al contingut
La pluralitat religiosa s’ha de fer visible. S’ha de viure en el carrer. I això s’ha de fer sense que costi diners.
Com fer-ho?
No és pas gens fàcil contestar a aquesta pregunta.
Una bona manera de donar resposta a tots aquests requeriments seria que fos festiu el Dia de la Reforma Protestant.
El 31 d’octubre de cada any, les Esglésies Protestants celebrem el Dia de la Reforma. Entre nosaltres l’Església Evangèlica, com a institució, està present des de l’any 1868. La qual cosa vol dir que ja seria hora de reconèixer públicament la nostra existència.
La proposta no vol afegir una festivitat més a les ja existents.
Proposar-ho seria donar peu a que la “gent del nord” tingués una raó més per acusar-nos que a la “gent del sud” només ens agrada la gresca i treballar poc.
La proposta va en sentit contrari.
Es tractaria de substituir una de les festes existents entremig de setmana per traslladar-la a un dilluns, que seria quan se celebrés el Dia de la Reforma Protestant.
D’aquesta manera la celebració protestant no només fomentaria la visibilitat de la pluralitat religiosa, sinó que fomentaria la productivitat en garantir que la celebració sempre tindria lloc en dilluns.
Com que la idea sembla raonable donem un segon pas i contestem a la pregunta: I quin dilluns?
Seria lògic pensar que el més adient fora que se celebrés el dilluns anterior al dia 31 d’octubre. Aquesta proposta porta l’inconvenient que el dia u de novembre és festiu i no és prudent concentrar tanta festivitat junta.
La possible solució?
Doncs celebrar-ho el dilluns anterior al dilluns anterior.
O el dilluns posterior del dilluns posterior, és a dir: en el mes de novembre.
Amb aquesta proposta es començaria a fer visible la pluralitat religiosa entre nosaltres. Aquesta pluralitat sortiria al carrer, fomentaria la productivitat del país -en traslladar un festiu a un dilluns-, podria ser d’exemple perquè també altres festius es poguessin traslladar al dilluns, no es perdria cap festiu i tot això s’aconseguiria sense cost addicional.
Sembla una bona iniciativa, no?
Doncs ara ens pertoca fer-la arribar a l’autoritat competent perquè pugui ser realitat el més aviat possible.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.