Vés al contingut

El dissabte 10 de novembre a les 1o:35 del matí s’emetrà per primer cop per TV3 el Culte Commemoratiu del Dia de la Reforma Protestant. És una fita molt important que per primera vegada el Culte de la Reforma s’emeti per TV3, sense menystenir que en les edicions anteriors es va poder emetre pel Canal 33.

Enguany s’ha comptat, també per primer cop, amb la presència de l’Alcalde de la ciutat de Barcelona, el senyor Xavier Trias, entre d’altres personalitats tant polítiques com representatives.
D’aquesta manera la Normalització Religiosa està arribant a les altres Confessions com a mostra de la Pluralitat i la Diversitat existent en el nostre país.
El missatge que s’ha recordat ha estat els tres fonaments de la Reforma: La Gràcia, la Fe i la Bíblia. Arribem a Déu:
Només per la Seva Gràcia,
Només per la nostra Fe en Jesús i
Amb la Bíblia en tenim suficient per conèixer el que Déu ens ha volgut explicar d’ell mateix.
L’èmfasi d’enguany ha estat el de la responsabilitat socials dels cristians.
En un entorn en crisi econòmica l’Església es recorda a ella mateixa, i recorda a la resta de la societat, la responsabilitat que tenim amb els menys afavorits per la situació present.
I s’ha recordat aquesta crida a la responsabilitat social dels cristians i cristianes no citant-se a ella mateixa, sinó tot citant les paraules i l’autoritat de Jesús.
L’Església no parla des de la seva autoritat, sinó des de l’autoritat de Jesús i és des de Jesús i per Jesús que som cridats a dur a terme la responsabilitat que ens correspon.
És Jesús qui crida, la tasca de l’Església és convocar-nos en el nom de Jesús.
Per aquesta raó enguany, i per primer cop, s’ha suspès la Recepció del Dia de la Reforma com a signe i símbol de la sobrietat a què està cridada a viure l’Església en temps com els que estem patint.
La sobrietat cristiana ens convida a viure, ara i sempre, d’acord amb el que necessitem i no pas d’acord amb el que disposem.
L’austeritat ens imposa com hem de viure.
La sobrietat es determina en funció de les necessitats.
Per aquesta raó, avui som cridats a tenir cura de la societat en què vivim perquè ningú passi necessitat i perquè ningú ens escandalitzi amb la seva prosperitat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.