Vés al contingut
L’Alcalde de Barcelona s’ha reunit amb els principals representants de les Confessions Religioses que s’integren en el Grup de Treball Estable de les Religions, conegut com a GTER. L’objecte de la trobada ha estat estudiar conjuntament quina és la situació en què es troba la ciutat i pensar plegats com es pot fer front a la situació de dolor que actualment s’està vivint.
Cal posar en valor la iniciativa de l’Alcalde Xavier Trias per dues raons. Primera, perquè aquesta ha estat una trobada històrica. Segona, perquè en el decurs de la mateixa l’Alcalde ha fet palesa la seva voluntat que, en aquest moment de crisi, el que vol fer l’Ajuntament de Barcelona és donar suport a la tasca social que fan les Confessions Religioses.
Però això no és tot.
El que cal remarcar amb grans titulars és l’esperit que ha presidit la reunió.
En aquesta trobada no s’ha volgut fer passar per l’adreçador a les Confessions, sinó que s’ha les ha respectat.
I les Confessions s’han sentit respectades.
No ha estat l’Ajuntament qui ha decidit qui representa a cada Confessió. I tampoc no s’ha argumentat que l’Ajuntament està en el seu dret de fer-ho.
Quin canvi.
Quin gran canvi.
S’ha passat de voler tutelar les Confessions a acceptar-les tal i com són i a acceptar els seus interlocutors com a interlocutors vàlids en lloc de voler-los posar en entredit.
Quin canvi.
Quin gran canvi.
S’ha passat de què tot, o gairebé tot, es quedés en paraules a establir espais de cooperació directa amb les Confessions.
Quin canvi.
Quin gran canvi de paradigma.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.