Vés al contingut
El 17 d’octubre és el dia internacional contra la pobresa. És el dia que s’ha escollit per fer més visible la situació dels menys afavorits de la nostra societat. Malgrat molta gent s’esforça per desacreditar les dates senyalades com a dies internacionals, jo crec que són una oportunitat que cal aprofitar per defensar causes que encara cal defensar.
No és cert que res no canviarà amb la celebració d’aquest dia. Hi tant que n’hi haurà de canvis! El que no aconseguirem serà resoldre el problema. Però el que si està a les nostres mans és que cadascú de nosaltres, i molta gent més, faci un gest personal per contribuir a pal·liar situacions de pobresa.
La majoria de la gent no es pot comprometre de manera permanent a lluitar contra la pobresa però tothom, o gairebé tothom, es pot comprometre a fer un gest per redreçar una determinada situació.
Aquest és el gest que ara ens cal.
Un gest que arribi a una família, a una persona, a un col·lectiu determinat o a una ONG d’acció social. Si és possible de les mitjanes o de les petites perquè fan/fem una bona feina, però passant totalment per l’anonimat.
Pagar un rebut d’una llum a qui no ho pot pagar, omplir un cop la cistella de menjar d’una família, pagar durant un mes el menjador escolar d’una nena, fer una donació a una ONG d’acció social, donar dues hores de voluntariat a la setmana, fer companyia a una persona de la tercera edat o ajudar a l’aprenentatge de la llengua a un nouvingut o a una nouvinguda.
Aquest són alguns dels molts gestos que ens calen.
I ens cal multiplicar-los per cent. Encara millor: multiplicar-los per mil. I millor encara: multiplicar-los per milers de milers.
Es tracta de fer-ho un cop i d’animar a d’altres a fer-ho.
Es tracta de canalitzar la teva indignació per tot el que està passant fent un gest, una acció, prenent una iniciativa.
És el gest, és la multiplicació del gest, és el suport a tantes i tantes entitats mitjanes i petites que si no les recolzem socialment acabaran elles, i les persones que atenen, penjant el cartell de “Tancat”.
Ja han tancat prous entitats socials, ja han quedat prou persones desateses, ja s’ha plorat prou a causa de la impotència de no poder fer res més.
Ara cal reivindicar-nos.
No reivindicar-nos a nosaltres mateixos, sinó reivindicar el fet de l’acció. Amb aportacions concretes, petites, a l’abast de totes les mans en favor dels qui sempre els toca perdre.
Vols fer un gest contra la pobresa, tu també?

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.