Vés al contingut

(Fra Josep Manuel Vallejo) “Déu me’n guard de gloriar-me en res que no sigui la creu de Nostre Senyor Jesucrist!”. “Si algú vol venir amb mi (darrera meu), que es negui ell mateix, que prengui la seva creu”.

Què significa la Creu?

La creu és un instrument de suplici, implica patiment. Normalment, tots fugim de la creu i del patiment. Però “qui fuig de la creu, se la troba a tot arreu”.

La Creu és el lloc de l’Amor fins a l’extrem i és el lloc de la llibertat plena, de l’experiència de la resurrecció, perquè la creu i la resurrecció van juntes.

Assumir la Creu és estimar crucificadament, l’única manera de trobar la pau veritable.

  • Quan cuidem pacientment un familiar malalt, no experimentem una dolça tendresa, barrejada amb cansament i neguit, però tendresa?
  • Quan no retornem mal per mal davant d’una ofensa, no sentim una immensa pau enmig del dolor per la ferida?
  • Quan diem la veritat encara que sigui contracorrent, i això ens comporta enemistats i crítiques, no sentim una íntima satisfacció per haver actuat segons la voluntat de Déu, encara que això ens comporti tensions i pèrdua d’amistats?

“...Qui vulgui salvar la vida la perdrà, però el qui la perdi per mi i per l’Evangeli, la salvarà...”

Perdre la vida, donar la vida, és la porta de la llibertat i de la joia!

“Per a qui la guardes, la teva vida?” Això li deia jo a un company que es mirava massa a si mateix, i tot el dia estava pendent de la seva salut i benestar...

És el que fa Pere, quan Jesús anuncia l’inevitable camí de la creu, amb un pensament massa humà... “No! Tu no pots patir, Tu has de vèncer, has de triomfar!” I Jesús li diu: “Vade retro me, Satana!” Ves darrera meu. Sigues deixeble, assumeix el patiment!

Si al profeta Isaïes el Senyor proclamava aquest missatge a cau d’orella (fluixet perquè no s’espantin els que l’envolten), ara ho proclama clarament davant la gent i els seus deixebles, perquè és el nucli de l’actitud cristiana:

“...Qui vulgui salvar la vida, la perdrà. Però el qui la perdi per mi, la salvarà...”

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.