Pestanyes primàries

Davant la catàstrofe ecològica

Dm, 30/08/2016 per Eduard Ibáñez

El proper dia 1 de setembre tindrà lloc la Jornada Mundial de pregària per la Cura de la Creació, instituïda pel Papa Francesc, sota l’impuls de la seva gran carta encíclica Laudato si’.

Llegeix +

Pepa Ballada (1921-2016), militant pel dret a un habitatge digne

Dij, 23/06/2016 per Eduard Ibáñez

El passat 20 de juny, va morir la nostra companya i amiga Pepa Ballada Serra (1921-2016), membre destacada de Justícia i Pau de fa més de trenta anys.

Llegeix +

Teresa Raich (1928-2016): fortalesa, perseverança i vocació pels més febles

Dm, 31/05/2016 per Eduard Ibáñez

El passat mes de gener ens va deixar, als 87 anys, la Teresa Raich Agea, membre de Justícia i Pau de Terrassa.

La seva fortalesa davant les adversitats de la vida i, sobretot, la seva vocació exemplar per la cura de les persones, especialment les més vulnerables, ens deixen un record inesborrable.

Llegeix +

Deu anys de la Plataforma d'Entitats Cristianes amb els Immigrants

Dm, 12/04/2016 per Eduard Ibáñez

S'han complert deu anys des que un grup d'organitzacions i moviments cristians de l'arxidiòcesi de Barcelona vam decidim crear un espai permanent de coordinació i reflexió entorn del fet migratori: la Plataforma d’Entitats Cristianes amb els Immigrants.

Llegeix +

Venceu la indiferència, conqueriu la pau

Dm, 29/12/2015 per Eduard Ibáñez

Aquest proper dia 1 de gener, l’Església ens convida, un any més, a celebrar la Jornada Mundial de la Pau.  Aquesta iniciativa, instituïda per Pau VI l’any 1967, és una bona ocasió per pregar i reflexionar sobre quins són els reptes que planteja la construcció de la pau en un món encara ferit per múltiples situacions de guerra, violència, abús i explotació de les persones, injustícia i desigualtat.

Llegeix +

Catalans de fe musulmana, una gran realitat en ascens

Dll, 21/12/2015 per Eduard Ibáñez

En l’imaginari col·lectiu no es té avui suficient consciència que a Catalunya existeix un important i creixent nombre de catalans de religió musulmana. Un col·lectiu que es va integrant progressivament al nostre país i que, alhora, genera una realitat nova a la qual Catalunya s'hi ha d'adaptar. Parlem d’un col·lectiu que pot arribar a unes quatre-centes mil persones, que es troba àmpliament dispers per tot el territori català, i amb un grau notable d’arrelament social. 

Llegeix +

Conviure amb els nostres germans i veïns musulmans

Ds, 12/12/2015 per Eduard Ibáñez

Fa uns mesos, des de Justícia i Pau hem començat a visitar diferents comunitats i entitats musulmanes catalanes. L’objectiu és conèixer la seva realitat, activitats i projectes, les seves percepcions, punts de vista i necessitats, així com explorar possibilitats de col·laboració. És tracta d’una experiència que ens ha sorprès molt gratament i que estem descobrint com altament interessant i fructífera.

Llegeix +

Tecnocràcia i devastació mediambiental

Dm, 3/11/2015 per Eduard Ibáñez

El Papa Francesc, en la seva recent encíclica Laudato si´, que vaig tenir ocasió de comentar en aquest blog, ha denunciat la “tecnocràcia” dominant, és a dir, el creixent poder de la tècnica i la ideologia materialista que l’acompanya, com una de les grans arrels de la degradació mediambiental i social que patim.

Llegeix +

Religió i presó

Dv, 18/09/2015 per Eduard Ibáñez

La Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat ha publicat recentment una segona edició, revisada i ampliada, de la Guia per al respecte a la diversitat de creences als centres penitenciaris de Catalunya.

Llegeix +

Laudato si' i les arrels de la devastació de la natura

Dll, 13/07/2015 per Eduard Ibáñez

L’extraordinària encíclica Laudato si’ (Lloat sigueu) que ens ha regalat el Papa Francesc és una impressionant, commovedora i apassionada defensa de la natura, percebuda com a creació amorosa de Déu, amb la qual expressa la seva immensa bondat, bellesa i saviesa, i que ens dóna com a àmbit de la nostra vida.

Llegeix +

Subscriure a