Pestanyes primàries

Una crida a la no violència activa. Jornada Mundial de la Pau 2017.

Dv, 23/12/2016 per Eduard Ibáñez

Fa uns dies s’ha publicat el tradicional missatge del Papa Francesc per la 50ena Jornada Mundial de la Pau, que celebrarem el proper dia 1 de gener. La Jornada Mundial de la Pau va ser instituïda l’any 1967 pel Papa Pau VI, a fi de ser una ocasió per pregar i reflexionar a fi de construir la pau.

Llegeix +

Un nou dicasteri romà per al desenvolupament humà integral

Dll, 19/09/2016 per Eduard Ibáñez

El papa Francesc segueix promovent amb decisió i velocitat la reforma de la Cúria. La vol més dinàmica, transparent simplificada, coordinada i exemplar, sense clericalisme ni vicis curials.

Després de reformar a fons els organismes dedicats a l’economia i les finances, a fi de dotar-los de major control i transparència, i després de reorganitzar els mitjans de comunicació de la Santa Seu, ara ha començat a reordenar els consells pontificis. Aquest mes d’agost s’han anunciat dues reformes importants.

Llegeix +

Davant la catàstrofe ecològica

Dm, 30/08/2016 per Eduard Ibáñez

El proper dia 1 de setembre tindrà lloc la Jornada Mundial de pregària per la Cura de la Creació, instituïda pel Papa Francesc, sota l’impuls de la seva gran carta encíclica Laudato si’.

Llegeix +

Pepa Ballada (1921-2016), militant pel dret a un habitatge digne

Dij, 23/06/2016 per Eduard Ibáñez

El passat 20 de juny, va morir la nostra companya i amiga Pepa Ballada Serra (1921-2016), membre destacada de Justícia i Pau de fa més de trenta anys.

Llegeix +

Teresa Raich (1928-2016): fortalesa, perseverança i vocació pels més febles

Dm, 31/05/2016 per Eduard Ibáñez

El passat mes de gener ens va deixar, als 87 anys, la Teresa Raich Agea, membre de Justícia i Pau de Terrassa.

La seva fortalesa davant les adversitats de la vida i, sobretot, la seva vocació exemplar per la cura de les persones, especialment les més vulnerables, ens deixen un record inesborrable.

Llegeix +

Deu anys de la Plataforma d'Entitats Cristianes amb els Immigrants

Dm, 12/04/2016 per Eduard Ibáñez

S'han complert deu anys des que un grup d'organitzacions i moviments cristians de l'arxidiòcesi de Barcelona vam decidim crear un espai permanent de coordinació i reflexió entorn del fet migratori: la Plataforma d’Entitats Cristianes amb els Immigrants.

Llegeix +

Venceu la indiferència, conqueriu la pau

Dm, 29/12/2015 per Eduard Ibáñez

Aquest proper dia 1 de gener, l’Església ens convida, un any més, a celebrar la Jornada Mundial de la Pau.  Aquesta iniciativa, instituïda per Pau VI l’any 1967, és una bona ocasió per pregar i reflexionar sobre quins són els reptes que planteja la construcció de la pau en un món encara ferit per múltiples situacions de guerra, violència, abús i explotació de les persones, injustícia i desigualtat.

Llegeix +

Catalans de fe musulmana, una gran realitat en ascens

Dll, 21/12/2015 per Eduard Ibáñez

En l’imaginari col·lectiu no es té avui suficient consciència que a Catalunya existeix un important i creixent nombre de catalans de religió musulmana. Un col·lectiu que es va integrant progressivament al nostre país i que, alhora, genera una realitat nova a la qual Catalunya s'hi ha d'adaptar. Parlem d’un col·lectiu que pot arribar a unes quatre-centes mil persones, que es troba àmpliament dispers per tot el territori català, i amb un grau notable d’arrelament social. 

Llegeix +

Conviure amb els nostres germans i veïns musulmans

Ds, 12/12/2015 per Eduard Ibáñez

Fa uns mesos, des de Justícia i Pau hem començat a visitar diferents comunitats i entitats musulmanes catalanes. L’objectiu és conèixer la seva realitat, activitats i projectes, les seves percepcions, punts de vista i necessitats, així com explorar possibilitats de col·laboració. És tracta d’una experiència que ens ha sorprès molt gratament i que estem descobrint com altament interessant i fructífera.

Llegeix +

Tecnocràcia i devastació mediambiental

Dm, 3/11/2015 per Eduard Ibáñez

El Papa Francesc, en la seva recent encíclica Laudato si´, que vaig tenir ocasió de comentar en aquest blog, ha denunciat la “tecnocràcia” dominant, és a dir, el creixent poder de la tècnica i la ideologia materialista que l’acompanya, com una de les grans arrels de la degradació mediambiental i social que patim.

Llegeix +

Subscriure a