Vés al contingut
Catalunya Religió

(Museu de Montserrat) Fa poc més d'un any que s'inaugurava el nou Monestir de Santa Cecília de Montserrat, reconvertit en l'Espai d'Art Sean Scully, i el nou Institut Art i Espiritualitat de Santa Cecília de Montserrat. Ara, el Museu de Montserrat publica un vídeo documental sobre el procés de gestació de l'espai i la connexió entre l'autor i la muntanya.

El director del Museu de Montserrat, Josep Laplana, recorda que "va ser un enamorament a primera vista" de l'autor amb el monestir de Santa Cecília. Una muntanya "diferent, alta, amable, però no perillosa", que és una experiència per a l'autor.

Santa Cecília de Montserrat és un lloc amarat de significat espiritual, històric i artístic, nascut fa més de mil cent anys, quan tot just Catalunya germinava en el marc de l’Europa carolíngia. L’església romànica, restaurada entre 2013 i 2015 per la Diputació de Barcelona i embellida amb l’art de Sean Scully, ha esdevingut un exemple de la confluència entre cristianisme i art d’avantguarda del més alt nivell.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.