Vés al contingut
Catalunya Religió

(Salesians) Els estudiants del Batxillerat Internacional de Salesians Sarrià han realitzat la primera sortida del curs a la Llar Joan Trias, de la Fundació Llars de l’Amistat Cheshire, una residència amb servei de centre ocupacional i servei ocupacional d’inserció, que acull bàsicament a persones amb discapacitat física, paràlisi cerebral.

“Ha estat una visita molt enriquidora, tan a nivell de coneixements adquirits com de vivències i valors”, comenta Elisenda Pont, coordinadora del Servei d’Atenció Psicopedagògica de Batxillerat.

A l’arribada, la pedagoga del centre va fer una presentació del funcionament de la residència i una introducció a la paràlisi cerebral i a les dificultats que tenen els qui la pateixen. Els estudiants van conversar amb diferents persones del centre que mostraren els diferents recursos que fan servir per a comunicar-se.

A més, alumnes i professors del Batxillerat Internacional van provar un esport que practiquen moltes persones amb paràlisi cerebral, la boccia, de la mà d’un esportista que acabava de tornar dels Jocs Paralímpics de Río de Janeiro, on va competir amb aquest esport.

El fisioterapeuta del centre va explicar el treball que es fa per potenciar al màxim la mobilitat i autonomia de les persones amb paràlisi cerebral i també com treballen i com funciona la sala d'estimulació multisensorial que tenen.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.