Vés al contingut
Catalunya Religió

(Escola Pia/CR) Aquest dimecres la Societat Catalana de Pedagogia de l'Institut d'Estudis Catalans proposa unes jornades sobre innovació en educació. L’Àrea de Projecte Educatiu de l’Escola Pia de Catalunya hi presenta el nou projecte pedagògic SUMMEM. Ho faran de la mà de Jaume Montsalvatge i Elisabet Moreras, que seran els encarregats d’explicar els detalls d’una iniciativa que aplega aquest curs a més de 3.500 alumnes de les seves 20 escoles.

En aquest marc compartiran espai amb pedagogs i docents com Xavier Melgarejo, vinculat als claretians, que parlarà del model d'escola de Finlàndia, amb Neus Sanmartí o amb Boris Mir, de l’Escola Nova 21. L'organització també té en compte l'Horitzó 2020 dels Jesuïtes de Catalunya i l'Avui per demà de la Fundació Educativa Dominiques de l'Anunciata del Pare Coll (FEDAC), en tant que xarxa d’escoles que han emprès la iniciativa de revisar i modificar el model d’ensenyament-aprenentatge.

La Societat Catalana de Pedagogia realitza aquestes jornades d’innovació educativa ja que considera que ha esdevingut avui un corrent educatiu present entre professionals docents, també entre associacions de mares-pares i present als mitjans de comunicació. La Societat proposa una trobada de diàleg guiat per una perspectiva científica d’anàlisi que vol analitzar des de sis nuclis de debat. Els sis han de permetre als diferents grups, xarxes o institucions que impulsen la innovació educativa contrastar les seves iniciatives i experiències. Seran uns diàlegs dinamitzats a partir d’algunes qüestions obertes.

En definitiva, es tracta d’aplegar els diferents sectors i institucions a un diàleg participatiu per fer el servei de vertebrar un debat professional i científic comú que apunti el nucli de la qüestió sens perjudici de la diversitat de camins.

Aquestes jornades han tingut molt d’èxit de convocatòria i s’ha tancat ja la inscripció, tot i que s’ha habilitat una llista d’espera.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.