Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Aquest dijous s'estrena 'La Tàrraco dels primers cristians' a la sala d’actes del Centre Tarraconense. Es tracta d'una creació audiovisual que han dirigit i produit l’Associació Cultural Sant Fructuós i el Centre Tarraconense El Seminari, i que estarà al servei de la ruta dels primers cristians de Tàrraco.

Tarragona és una de les ciutats hispàniques més riques en cultura material paleocristiana. Aquest audiovisual presenta de manera sintètica el ric patrimoni historiogràfic i arqueològic de la Tàrraco dels primers cristians amb un recorregut pels seus monuments i jaciments principals, com l’amfiteatre i la seva basílica visigòtica, la necròpolis, les basíliques paleocristianes del riu Francolí o el conjunt tardoromà de la vil·la de Centcelles.

En l'audiovisual hi han col·laborat el Patronat Municipal de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, el Museu Bíblic Tarraconense, el Museu Diocesà de Tarragona, el Museu d’Història de Tarragona, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Camp d’Aprenentatge de Tarragona i la Facultat de Turisme de la URV.

L'accés a la presentació és lliure i l'audiovisual es projectarà en català, castellà i anglès. Aquest acte s'emmarca en les jornades de Tarraco Viva, que inclouen d'altres activitats, com una jornada de portes obertes o un taller de momificació al Museu Bíblic Tarraconense.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.