Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Salesians) Sota el lema 'Salesian Joy & Hope' –Alegria i Esperança–, aquest cap de setmana Martí-Codolar ha acollit 45 persones de 13 països diferents. Com cada any, joves de cases salesianes diferents països europeus s’ajunten per tal de fer formació, trobada i compartir experiències que permetin establir diferents xarxes entre joves que viuen segons l’estil de Don Bosco i de Main.

L’Assemblea va començar divendres a la tarda, presentant els objectius de la trobada i la missió dels participants. A la nit, van celebrar una vetllada amb diferents animacions i proves, organitzada des de la coordinadora de la MJS Barcelona. I tancaven el dia amb una pregària que va tenir present tanta gent que ha patit o pateix persecucions, pors i temors a causa de les guerres o les marginacions.

Dissabte al matí Koldo, el delegat nacional de Pastoral Salesiana, va introduir el tema formatiu que donava nom a l’assemblea. Els participants van poder reflexionar sobre com poden viure des de l’alegria, i des de l’alegria de l’Evangeli, i la diferència entre “ser alegre” o “estar alegre”. El matí va acabar amb alguns testimonis sobre el tema.

A la tarda hi va haver un primer moment en què es va renovar el consell de la MJS a nivell europeu, del small team. I un segon moment, en què tots els participants van poder conèixer un lloc tan important per als salesians com és la capella de Can Prats.

Diumenge l'inspector Cristóbal López va presidir l'eucaristia. Després de l’esmorzar, va haver-hi espai per a diferents informacions importants per a tots els participants: JMJ de Cracòvia 2016, un possible Confronto al 2017, ús de la pàgina web i facebook, entre altres. I ja havent dinat, l’11a Assemblea General de la MJS Europa havia finalitzat.

Aquesta trobada ha tingut lloc després de l'experiència d'aquest estiu a Torí amb la Salesian Youth Movement (SYM) DON BOSCO, i totes dues mostren com l’espiritualitat juvenil salesiana segueix viva i amb força per continuar treballant pel somni de Don Bosco i Main.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.