Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(MEG) El Gran Teatre de la Passió de Cervera ha acollit aquest diumenge l’Assemblea General Ordinària de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, el principal espai de decisió de l’associació, on hi han assistit unes 700 persones.

A l’Assemblea s’ha aprovat el nou Pla Estratègic de l’entitat, titulat “Som, fem, transformem”, que marca tres grans objectius per als propers anys: identitat escolta i guia, participació i impacte social. Pel què fa a la identitat escolta i guia, s’aprofundirà en el mètode pedagògic propi de l’escoltisme i el guiatge perquè mantingui el sentit i la vigència. En referència a la participació, es fomentarà la participació infantil en la presa de decisions dins l’entitat. Pel què fa a l’impacte social, es vol potenciar l’educació d’infants i joves perquè siguin agents transformadors de la societat; es vol construir comunitat i treballar en xarxa a nivell local, regional i nacional; es vol incrementar el reconeixement social de l’escoltisme i promoure la creació d’un marc legal que faciliti la seva tasca educativa.

“Creiem seriosament que cal fermesa i decisió a l’hora de traçar polítiques de joventut sensibles a la realitat associativa, que defensin tresors delicats com ara l’única escola de formació de base voluntària que queda al país: la nostra; i que reconeguin el moviment escolta i guia català com a autèntic patrimoni social de cada poble, de cada ciutat i del país sencer”, han manifestat la comissària general de l’entitat, Núria Montanyà, i el comissari general sortint, Lluís Marco.

L’Assemblea ha escollit tres membres de la Taula Executiva (junta permanent) per als propers tres anys: com a comissari general (president), el barceloní Ignasi Llobera; com a secretària general, la tarragonina Ainhoa Huguet; i com a administradora general, l’osonenca Marta Miarons. Tots tres s’uniran a la resta de càrrecs de la Taula Executiva: Núria Montanyà, comissària general (presidenta); Albert Sangrà, coordinador general de relacions; i Jordi Font, consiliari general.

L’Assemblea també ha aprovat seguir endavant amb la preparació d’una macrotrobada d’escoltes i guies que es durà a terme l’abril del 2017 a Tàrrega, una iniciativa sorgida de l’Assemblea del 2013 amb la qual s’està treballant. A més, s’ha aprovat el Pressupost de l’entitat per al curs 2015-2016 referent a l’estructura a nivell nacional, que ascendeix a 1.511.000 euros. El pressupost global de l’entitat incloent l’estructura a nivell local, territorial i nacional és de 4.950.000 euros.

MEG celebra l’Assemblea cada any en una de les 8 demarcacions en què es divideix territorialment. Aquest any ha acollit l’Assemblea la Demarcació Nord-Occidental, formada per 16 agrupaments escoltes a les comarques de Ponent i Pirineu, amb 1.400 infants i joves i 400 voluntaris i voluntàries. A Cervera, l’Agrupament Escolta i Guia Coll de les Savines educa infants i joves des de l’any 1972.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.