Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat d'Urgell) A l'església parroquial de Canillo, al Principat d'Andorra, s'han descobert pintures molt probablement de finals del segle XIX, obra del pintor de Coll de Nargó Josep Oromí, que va fer en aquella època gran quantitat de decoracions murals en esglésies del Principat d'Andorra.

La descoberta de les pintures, que ara seran estudiades per avaluar el seu estat i la seva iconografia, es va fer en instal·lar de nou el retaule de la Puríssima Sang que havia estat restaurat per l'Àrea de Béns Mobles del Departament de Patrimoni Cultural del Govern d'Andorra. Les primeres imatges descobertes mostren la Passió de Crist amb molts elements simbòlics que li són propis.

Actuacions patrimonials a Bossòst

L'església romànica de la Purificació de Bossòst serà reforçada en els propers dies en una actuació d'urgència per evitar esquerdes al seu campanar. S'hi aixecarà una bastida de reforç estructural interior i exterior del campanar i s’hi confeccionarà un estudi geotècnic de l'entorn del campanar, per saber el tipus d'actuació que cal dur-hi a terme. El temple de la Purificació de Bossòst és una construcció del segle XII, de planta basilical de tres naus.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.