Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Girona) El Santuari de la Mare de Déu del Mont d'Albanyà acull l'exposició Grècia, març 2016 - Els dies en què les vergonyes d'Europa quedaren al descobert, obra de l'artista Duaita Prats que vol ser una invitació a la reflexió, l'autocrítica i la memòria.

La mostra reflecteix les experiències reals del grup de voluntàries Sra WakeUp, desplaçades a Grècia el març de 2016, en les setmanes més convulses que ha viscut fins ara l'anomenada "crisi dels refugiats" en territori europeu. L'exposició mostra imatges de Lesbos, Idomeni i la frontera amb Macedònia, barrejades amb fragments de les converses virtuals que Prats mantenia a diari amb una de les membres del grup, Mireia Sagrera, autora de les fotografies.

Al centre de tot plegat, la instal·lació "Un passatge cap a Lesbos", feta a partir de restes de roba i objectes personals recollits a la platja de Lesbos i ficats en una ampolla, simbolitzant el precari viatge que aquests emigrants emprenen cap a un destí incert. I al fons, una nena al camp d'Idomeni que ens ensenya el seu vaixell de paper, fusionada amb una posta de sol al mar de Grècia.

Grècia, març 2016 - Els dies en què les vergonyes d'Europa quedaren al descobert, està situada a l'entrada del Santuari, i es podrà veure fins a finals de setembre.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.