Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) El Servei de Migració de Càritas Diocesana de Tarragona ha fet un comunicat de denúncia sobre la tragèdia humana que s’està vivint al Mediterrani. Critica que hi hagi "ciutadans de primera i ciutadans de segona i parla d'un "càncer" de mafiosa "que avança i que contamina les persones que tenen a la seva mà la capacitat o el poder d’aturar aquestes situacions, però no estan fent res". Aquest és el text del comunicat:

Comunicat del Servei de Migració de Càritas Diocesana de Tarragona en relació a la tragèdia humana que s’està vivint darrerament al Mediterrani.

Estem assistint a la major tragèdia humana que s’ha produït als nostres oceans. Una situació gravíssima que requereix de la intervenció immediata dels nostres governants.

Prou de desviar la mirada cap a un altre cantó! Perquè també ens afecta. Arriben als nostres països i per tant ens hauríem de preguntar què passa als seus llocs d’origen. Ens hem de preguntar quina responsabilitat té el conjunt de la societat davant d’aquesta situació.

Organismes com Creu Roja, Acnur voluntaris, veïns del territori, relaten les vivències que els immigrants viuen quan són atesos i es troben a terra ferma, relats terribles! Tristes històries on es barregen alhora la il·lusió de trobar la terra promesa, on buscar la pau, la dignitat com ésser humà i la foscor de la presència de la mort.

Assistim a un temps on la solidaritat, la paraula donada, no val res. Per algunes persones no hi ha compassió pel dolor que tenim al nostre voltant. Tenim ciutadans de primera i ciutadans de segona. L’anomenat primer món continua sense assabentar-se que tota acció té conseqüències.

Els actuals traficants de persones són els que busquen esclaus per als nous amos rics, sense escrúpols. Els mafiosos d’ara són com un càncer que rosega l’interior. Càncer que avança i que contamina les persones que tenen a la seva mà la capacitat o el poder d’aturar aquestes situacions, però no estan fent res, i això desmoralitza la ciutadania.

El dia que tinguem clar que hem de compartir, que totes les persones tenen els mateixos drets, sigui quina sigui la seva procedència, aquell dia serà quan realment la societat avançarà i començarem a tenir un món una mica millor.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.