Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Després de la darrera reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) celebrada aquesta setmana, els bisbes catalans han anunciat la celebració del IV Congrés Litúrgic de Montserrat. Es farà aquesta primavera, el 16, 17 i 18 d’abril, coincidint amb el Centenari del Primer Congrés Litúrgic celebrat l’any 1915. Les sessions es faran entre Barcelona i el Monestir de Montserrat.

El Congrés de 1915 va ser un acte rellevant conjunt de les diòcesis catalanes que va comptar amb la presència de tots els bisbes. Sota l’empara de Montserrat i amb 2.000 congressistes, va significar la consolidació a Catalunya dels moviments de renovació litúrgica, especialment provinents de centreeuropa. Un moviment que va posar les bases per la reforma litúrgica del Vaticà II ja que pretenia acostar les celebracions als fidels i, sense trencar amb la tradició, despullar la litúrgia dels elements que responien més a la història acumulada que al sentit celebratiu i sagramental.

En la reunió de la Conferencia Episcopal Tarraconense, l’arquebisbe Joan-Enric Vives, president de la Comissió Interdiocesana de Litúrgia (CIL), va presentar el programa del IV Congrés. Les edicions anteriors es van celebrar el 1965, coincidint amb el cinquantè aniversari del primer i amb el Vaticà II, i el 1990, vint-i-cinc anys després.

La darrera plenària de la Tarraconense, celebrada aquest dimarts i dimecres, es va iniciar a Terrassa en el conjunt de les Esglésies de Sant Pere, La Seu d’Ègara, per commemorar el 1400 aniversari del Concili Tarraconense d’Ègara. A l’Església de Santa Maria, antiga catedral, els bisbes van fer la pregària de l’hora Sexta, presidida pel bisbe Josep Àngel Saiz, i després van visitar el conjunt de les esglésies de Sant Pere i Sant Miquel. Els bisbes també es van reunir amb l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. Dimecres van participar a Barcelona en la sessió conjunta amb superiors majors religiosos i altres religiosos i religioses, en ocasió de l’Any de la Vida Consagrada.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.