Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Lluís Burguera -Salesians) El nou Museu Martí-Codolar dels salesians a Barcelona ja és una realitat després de la seva inauguració i benedicció el dissabte 4 de juliol per part de l'Inspector salesià Cristóbal López.

En l'acte acadèmic que va precedir a l'obertura del museu, Jordi Latorre, director de l'Institut Superior de Ciències Religioses Don Bosco, va oferir un interessant recorregut per la crònica de la visita del fundador dels salesians a la casa de la família Martí-Codolar, el 3 de maig de 1886, durant la seva estada a Barcelona.

Per la seva banda, Joan Codina, director de la casa salesiana de Martí-Codolar, va explicar el desenvolupament històric de la presència dels salesians en aquest lloc des del 18 de maig de 1949, i va posar en relleu els dos àmbits d'actuació preferent: la formació de moltes generacions de salesians, i l'educació dels joves en el lleure i en la inserció social, així com l'oferta d'activitats relacionades amb l'espiritualitat juvenil i el servei d'hostalatge.

Va concloure aquest moment l'Inspector salesià, Cristóbal López, tot exposant el profund significat històric i simbòlic del retrat de Don Bosco, acompanyat de personalitats i molts nois, que es va realitzar en la placeta enfront de la façana principal de la casa i avui, entrada al nou museu.

Després de la benedicció, el centenar de participants, es va repartir per les cinc sales del museu: la sala modernista, la de Lluís Martí-Codolar i la seva família, la de l'activitat comercial, la sala dedicada a la foto de Sant Joan Bosco i la d'objectes i relíquies.

El disseny del museu, que segueix les tendències més actuals, és obra de Maria Pla i Josefina Valldaura i ha comptat amb el treball del documentalista salesià Miguel Ángel Fernández, sota els auspicis d'un altre salesià, Rafael Casasnovas. Un museu, en suma, destinat a preservar aquest significatiu habitatge barceloní i, sobretot, la memòria i l'agraïment als senyors Martí-Codolar i al pas de Don Bosco per aquella casa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.