Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Salesians) La XXIIª edició dels Premis Edebé ha reconegut als escriptors David Nel·lo, en la categoria de Literatura Infantil, amb La nova vida del Senyor Rutin, i Pedro Riera, en a la categoria de Juvenil, amb l’obra La tumba de Aurora K.

En la seva novel·la, David Nel·lo ens parla de com Petrus Rutin, recepcionista d'un hotel a l'illa sueca de Gotland, intenta combatre la suposada monotonia de la seva vida mitjançant una estratègia més ben peculiar. Els resultats, sorprenents i inesperats, al mateix temps que divertits i entendridors, fan reflexionar sobre on rau la felicitat, així com la força del llenguatge com a eina de comunicació.

Pedro Riera, que va viure de primera mà la postguerra de Bòsnia, planteja una novel·la en un país fictici, però amb un conflicte molt real: l'enfrontament fratricida entre dues comunitats,"urenos contra távaros", i de com les ferides de la guerra costen de cicatritzar tot i el pas del temps i les distàncies geogràfiques.

La trajectòria del Premi Edebé de Literatura Infantil i Juvenil

350 originals, procedents de tot l'Estat espanyol i també de diversos països d'Amèrica Llatina, confirmen la solidesa d'un Premi que s'ha vist, a més, doblement prestigiat amb l'obtenció per part de dos dels últims premiats, César Mallorquí amb La illa de Bowen i Maite Carranza amb Paraules emmetzinades, del Premi Nacional de literatura infantil i juvenil 2013 i 2011, respectivament, que concedeix el Ministeri d'Educació, Cultura i Esports.

En la nova edició hi han participat 154 obres en la modalitat infantil i 196 en la modalitat juvenil, escrites en castellà (305), en català (25), en gallec (13) i en basc (7). Una de les principals singularitats del Premi EDEBÉ és que està oberta a originals en les quatre llengües en igualtat d'oportunitats, tal com demostra la llista de guanyadors.

Des de l'editorial convocant es vol donar prioritat als autors, i per això el premi manté una dotació econòmica total de 55.000 euros (30.000 € per a l'obra juvenil i 25.000 € per a l'obra infantil).

Van ser guanyadors de l'edició anterior David Cirici amb Molsa, i Pilar Molina amb Tesa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.