Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
3 continents, 13 països i 23 destinacions diferents. Aquesta és la oferta que el programa de Camps de la Solidaritat SETEM proposa per aquest estiu. Les incripcions ja estan obertes i no es tancaran fins el proper 29 de febrer. En concret els Camps es desenvoluparan a Amèrica Llatina, Àsia i Àfrica.
"Amb aquesta experiència el que pretenem és que els participants es sensibilitzin i prenguin conciència de la realitat que han viscut en el camp on han estat", explica Teresa Palop, coordinadora del programa. "L'objectiu no ha de ser l'estada en el país, sinó la implicació posteriror".
El programa de Camps de Solidaritat de SETEM té per objectiu formar sobre les creixents desigualtats Nord-Sud, generar una mirada crítica i reflexiva sobre l’actual ordre mundial i impulsar l'activisme a Catalunya en favor de models més justos i respectuosos amb els drets i la identitat dels pobles del Sud.
Teresa Palop explica que "Al tornar d'aquesta experiència es mouen les conciències i es generen mirades més crítiques que promouen un canvi en les persones." A mode d'exemple, Palop diu que "quan s'ha participat en un camp amb activitats de comerç just el més habitual és que la persona acabi canviant el seu hàbit de consum".
Prop de 4.700 persones han participat als Camps de Solidaritat des de l’any 1991. El programa 2012 ofereix la possibilitat de formar-se, conviure i col·laborar amb organitzacions d’Àsia, Amèrica Llatina i Àfrica en àmbits com l’educació, el Comerç Just, l’emigració, o els Drets Humans.
El principal requisit per participar-hi és tenir 21 anys. Les places són limitades. A la nova pàgina web de SETEM es pot consultar com incriure’s, coneixer els destins, els horaris de les sessions informatives, etc.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.