Vés al contingut
Catalunya Religió
susana-urc
Fotografia: URC.

URC La provincial de les Carmelites de Sant Josep, Susana García, és la nova presidenta de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC). L’elecció s’ha fet per votació en la 86a Assemblea de l’URC, que ha tingut lloc aquesta primera quinzena de juny, en la qual s’ha acomiadat el caputxí Eduard Rey que ha finalitzat el càrrec, després de quatre anys com a president. En la seva intervenció, el provincial dels Caputxins ha agraït el suport rebut tots aquests anys i ha desitjat el millor a la seva successora i a la nova junta.

Per la seva banda, la nova presidenta arriba amb el propòsit “d’aportar el seu granet de sorra a l’URC". Una aportació que ha de ser "una part més de l'Església tan àmplia i plural que tenim". García vol aportar el seu punt de vista i es mostra il·lusionada per aprendre dels altres religiosos i religioses que l’acompanyaran en aquest nou servei. "Vull regir-me per una via sinodal seguint la proposta del papa Francesc", diu.

La religiosa carmelita de Sant Josep destaca el que deia santa Teresa: “Cal fer-se costat per anar endavant”. Subratlla, així, la convicció de fer-se suport entre uns i altres, aportant i aprenent. “La vida consagrada avui té una paraula al món per oferir, centrada precisament en aquest estil de vida de servir els altres”, afegeix.

La nova junta de l'URC canvia amb el nomenament de Susana García

El nomenament de la nova presidenta, afecta la vicepresidència, ja que tal com marquen els estatuts de l’URC, els càrrecs de presidència i vicepresidència han de mantenir la paritat de sexe. D’aquesta manera, M. Teresa Brull filla de la Caritat, deixa la vicepresidència al salesià, Joan Codina.

Brull continuarà a la junta com a vocal, substituint M. Rosa Masramon que finalitza el seu servei, igual que Eduard Pini. Substitueix la vocalia de l’escolapi, Miguel Martín, Hospitalari de sant Joan de Déu. Així doncs, la nova junta queda conformada per: Teresa Brull; Miguel Martín; l'escolàpia Rosa Ballús; el paül Òscar Muñoz; el secretari general, el lasalià Xavier Fortuny; i la nova presidenta i vicepresident.

Eduard Rey en el seu comiat: “Procureu parlar més de Déu que de laVida religiosa

L’assemblea d'aquest divendres ha estat marcada en gran part pel discurs de comiat del caputxí Eduard Rey, qui va fer un repàs de la seva trajectòria després de tots aquests anys. Un recorregut, que va iniciar amb el llegat del seu predecessor Màxim Muñoz. Entre els moments destacats, ha subratllat la celebració del quarantè aniversari de l’URC, la celebració del Número 500 de l’Horeb i, tristament, el patiment de l’esclat de la Covid.

El provincial dels caputxins ha mencionat especialment els espais de trobada que ha compartit amb els religiosos i religioses i aquells que l’han acompanyat en el seu servei, com els secretaris generals, les diferents vicepresidentes i membres de la junta i els col·laboradors amb què han treballat de costat.

Fent una mirada al context, ha exposat amb duresa el seu punt de vista sobre el “divorci” i la visió que hi ha de l’Església per part d’Europa. “Després d’haver tingut alguna oportunitat en aquests anys de president de veure ni que sigui a través d’una escletxa com funciona el nostre món cultural i polític, no tinc clar si a Europa sense l’Església li queda alguna cosa més que les pures lluites de poder més o menys dissimulades per un cúmul de frivolitats”, ha dit.

Finalment, ha desitjat a la nova junta i presidència “tot el millor”. “Trobeu els mateixos accents i maneres i procureu parlar més de Déu que de la vida religiosa, ja que és molt més interessant i el que li dona contingut”, ha afegit.

En aquesta 86a assemblea, s'ha anunciat la pròxima celebració del cinquè centenari de la fundació dels Teatins, un dels primers ordes de clergues regulars. A més a més, com a novetat, l’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu ha presentat la nova Fundació Ajuda a la Dependencia (FAD), que treballa per millora la qualitat de vida de les persones dependents.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.