Vés al contingut
Catalunya Religió
(Claret) La Casa d’Espiritualitat Claret ofereix al llarg del curs, coincidint amb els temps forts del calendari cristià (Advent, Quaresma i Pasqua), tres recessos específicament pensats per a famílies sensibilitzades en la formació cristiana de pares i fills. Aquestes famílies, que normalment acostumen a ser unes 25 (vora unes 100 persones), es reuneixen durant un cap de setmana a Vic i realitzen una sèrie d’activitats per grups d’edat, seguint un lema o eix d’animació comú durant tot el recés, que ajuda infants i adults a reflexionar conjuntament i de forma separada, sobre el moment litúrgic en qüestió o sobre un àmbit d’actualitat, seguint sempre els valors cristians de Jesús.
Aquests recessos estan organitzats per famílies que des de l’any 2004 participen en aquestes trobades. Es pretén que siguin espais de reflexió oberts entre persones que comparteixen les mateixes inquietuds, i adequats a les realitats i necessitats familiars d’avui dia. Els recessos contemplen dinàmiques adreçades especialment als infants, perquè comparteixin experiències, i a poc a poc vagin aprofundint en la figura de Crist.
Aquesta és una bona opció per a totes aquelles famílies que volen destinar un temps específic a la formació cristiana i en valors dels seus fills, però que a vegades no troben l’espai o el temps necessari a aquesta tasca. En aquest sentit els recessos els ofereixen aquest moment de reflexió i pregària, viscut en família i amb altres famílies, on petits i grans, aprenen junts.
Tal i com ens comenta Roser Ferrer, mare d’una de les famílies organitzadores dels recessos; «Aquestes trobades tenen una triple finalitat: primerament la de transmetre d’una forma càlida i alegre el missatge cristià als més petits i fer-los interiorment créixer en la fe; també la de l’aprofundiment personal i comunitari de la vivència dels adults durant els dies del recés, creant un ambient de germanor molt estret en les estones de reflexió especialment pensades per als més grans; i finalment experimentar tots plegats, infants i adults, una vivència d’Església, la d'una comunitat viva que viu la fe de forma intensa i joiosa».
Els recessos es clouen amb una Eucaristia familiar el diumenge al final del matí, que recull tot el que s’ha treballat durant el cap de setmana.
El pròxim recés familiar, concretament el d’Advent, tindrà lloc el cap de setmana de l’1 i el 2 de desembre.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.