Vés al contingut
Catalunya Religió
L’any 2013 es commemoren 150 anys de la creació de lAssociació de Pessebristes de Barcelona (1863), la primera entitat de Catalunya, origen del pessebrisme associatiu català.
Antoni Comalat, tesorer de l’entitat, ha explicat la importancia de l’associació: “Som una entitat pionera a Catalunya i també a Espanya, que fomenta i ajuda una tradició religiosa, però tambéuna tradició molt important a Catalunya”.
Amb motiu d’aquesta efemèride, la Federació Catalana de Pessebristes ha organitzat més d’un centenar d’activitats, que es desenvoluparan fins a finals de l’any vinent, entre exposicions sobre el pessebrisme arreu del món, concursos escolars, mostres de diorames i simposis internacionals.
Aquest tipus d’activitats també es fan habitualment durant l’any amb els més de 200 sòcis de l’associació. Comalat considera que “és important adaptar el pesebre a la forma de fer d’avui dia”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.