Vés al contingut
Tinc un bon amic que es passa mitja vida a l’aeroport. És a dir: viatjant. És un pastor protestant que treballa a nivell mundial amb una dedicació més centrada a Europa i a Amèrica, especialment a Llatinoamèrica.
En les poques ocasions en què ens podem trobar per petar la xerrada m’agrada que m’expliqui com va l’Església Protestant més enllà de la meva pròpia mirada. I gairebé en totes les converses acabo constatant que el cristianisme viu un moment de gran vitalitat i més particularment l’Església Protestant.
La seva visió sobre el cristianisme és molt diferent de la mirada que ofereix una bona part de tertulians quan parlen sobre el cristianisme. Aquests, en general, parlen de l’Església per referir-se a l’Església Catòlica com si l’Església Ortodoxa o l’Església Protestant no existissin. Quan parlen de la crisi de fe, creuen que el que ens passa a Europa és el que està passant a la resta del món. I quan analitzen la situació, ho fan sempre des d’una lectura política de la vida. Per no entrar en la polèmica sobre la falta de respecte que molts d’ells i d’elles manifesten quan fan referència a l’Esperit Sant.
A tal d’exemple el meu amic em comentava que a la Xina l’Església Protestant ha passat d’un milió de persones abans de la revolució comunista als actuals 50 milions per afegir, tot seguit, que es calcula que dintre de 40 anys serà el país amb més protestants, i potser cristians, de tot el món.
Que la vella i desorientada Europa hagi perdut el camí de la fe no significa que a la resta del món les coses marxin de la mateixa manera. Això és el que sembla que no entenen determinats tertulians.
Recordo les darreres paraules del meu amic l’últim cop que ens vam trobar: espero que alguns d’aquests tertulians que opinen sobre el cristianisme mirant-se el melic estiguin millor informats de la resta de qüestions sobre les que opinen.
Un desig que, estic segur, molts compartim.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.