Vés al contingut
Des de Brussel·les, la capital d’Europa, ens arriba la notícia que el que creix en el vell continent és la pobresa. Un de cada quatre europeus és pobre, que es diu aviat. En el seu moment, els organismes europeus es van proposar el que es va anomenar l’estratègia “20/20”. És a dir: que l’any 2020 a Europa hi hagués 20 milions menys de pobres. De moment el que s’ha aconseguit és exactament el contrari: que l’any 2010 la pobresa hagi augmentat a Europa en cinc milions de persones.
El més greu de tot això és que no només ha crescut la pobresa relativa, sinó que ha crescut també la pobresa extrema. És a dir: els que no tenen “res de res” cada dia són més.
Més pobres i més extremadament pobres.
Segons les darreres estadístiques a Europa ja són 123 milions els que tenim apuntats a la cua de la pobresa.
Segons la mateixa font informativa els pobres no només viuen al sud d’Europa, sinó que la pobresa s’estén fins i tot dins de la mateixa Alemanya -la primera potència econòmica de la Unió Europea.
I sense deixar la font consultada a Europa es pot ser pobre fins i tot disposant d’una feina. Treballar i ser pobre. Inconcebible.
La qual cosa vol dir que hem arribat a certificar l’absurd social més absolut.
Com a part de l’Església de Jesús hem d’aixecar, un i altre cop, la nostra veu profètica per demanar justícia i justícia social.
El que demanem als nostres polítics és valentia per enfrontar aquesta infàmia.
S’ha de capgirar la situació.
No podem continuar en aquest pendent de degradació.
La pobresa, i encara més la pobresa extrema, és socialment inacceptable.
En nom de Déu!!!
Senyores i senyors que governen: Recuperin el seny!!!!

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.