Vés al contingut
S’ha celebrat a Barcelona el Primer Congrés Evangèlic d’Infància. És a dir: una bona part d’organitzacions evangèliques europees dedicades a la infància s’han posat d’acord per organitzar aquest Congrés. Naturalment que cadascuna d’aquestes organitzacions havia celebrat el seu corresponent congrés europeu. Cal posar en valor que moltes d’elles són organitzacions centenàries. La diferència d’aquesta vegada és que s’han aplegat no per celebrar el seu congrés, sinó per organitzar el Congrés de totes elles.
El fet seria notícia en ell mateix però el que destaca com a titular d’aquest Congrés és la voluntat dels organitzadors de posar a l’agenda de l’Església Protestant el ministeri entre la infància com a una prioritat.
En aquesta vella Europa, on cada cop la gent gran és més nombrosa, cal agrair que ens recordin que el treball entre la infància és el ministeri d’avui per a l’Església.
No és que l’Església Protestant no doni un gran èmfasi a l’atenció a la infància. El cert és que pràcticament a totes les Comunitats Locals protestants en el mateix moment en que se celebra el culte per als adults els més petits de casa tenen les seves pròpies classes d’espiritualitat cristiana en funció a la seva edat. És el que coneixem com a Escola del Diumenge.
El que s’ha volgut impulsar amb aquest Congrés és que de la mateixa manera que fa molts anys l’Església Protestant va posar en marxa l’Escola del Diumenge a totes les seves Comunitats Locals ara cal pensar, i resoldre, com s’ha de transformar aquesta escola per adaptar-la als nous temps.
Més encara.
El Congrés ha volgut fer una crida als pastors i pastores i als responsables de les Escoles del Diumenge per pensar plegats nous models d’intervenció en la infància que no es limiti a l’hora del Culte del diumenge.
Aprofitant les moltes experiències ja existents i el fet de poder aportar una mirada europea sobre la infància, el Congrés ha treballat a dos nivells: l’europeu i el local. L’europeu, a fi d’aprendre de l’altre. El local, a fi d’aportar solucions concretes a les diferents Comunitats Locals.
Un cop acabat el Congrés ara és quan comença la feina.
Però la feina comença no només per als participants en el Congrés, sinó per a tota l’Església Protestant a fi d’estar atenta a les millores que ens proposin.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.