Vés al contingut
Per Pastoral Obrera de Catalunya .
Presència real

(Oriol Xirinachs) Fa uns dies vaig participar d’una celebració prou important, i en un temple prou gran, com perquè el nombre de presents fos d’algun centenar. Tal com ho havien previst, a l’hora de distribuir la comunió, varen pujar per acompanyar el celebrant, una dona, un home i una religiosa. Es varen anar formant les ‘cues’ per anar a rebre el Senyor. I dic cues ja que pel que jo sé anem a combregar en una processó. Doncs no, allí es varen formar cues, i oi que es fàcil endevinar la llargada de cada una? Efectivament ho heu endevinat: de més a menys llarga eren la del celebrant, la de l’home, la religiosa i la dona!! Suposo que aquella gent deuria suposar que la presència del Senyor també era de més a menys. Com també suposo que deuen pensar el mateix, segons altres criteris: si la forma és blanca o morena, si és sencera, o bé per haver calculat malament s’han hagut de partir, si es rep a la boca o la ma...

Pobre Jesús, quins equilibris li fem fer per acontentar tothom!

Ell, per evitar aquest problema, en aquella catequesi de l’Eucaristia, que va ser el miracle de la multiplicació dels pans: «alçà els ulls al cel, digué la benedicció, partí els pans, els donà als seus deixebles, i ells els donaren a la gent» (Mt 14,19), no va voler donar-los personalment, sinó que ho va encarregar als deixebles, i no crec que la cua de Pere fos més llarga que la de Judes, que aleshores encara hi era, o la de Joan, el deixeble estimat.

A Assís, on vaig de voluntari, i on els sensellar reben esmorzar es forma una ‘processó’ i reben l’entrepà, la fruita o el cafè amb llet, del voluntari o voluntària que els toca.

Estem en temps de sínode –caminar junts- però encara cal que Pau ens adverteixi: «Quan uns afirmen: «Jo soc de Pau», i els altres: «Jo soc d’Apol·ló», ¿no vol dir això que viviu de manera purament humana?» (1Co 3,4)

Grups

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.