Vés al contingut

"Jesús ens crida a canviar de vida, a canviar de camí, ens crida a la conversió". I, això comporta lluitar contra el mal, també en el nostre cor, "una lluita que no et dona tranquil·litat sinó que et dona pau". Així Papa Francesc en l’homilia de la missa del matí a Santa Marta, explicant - inspirat en l'Evangeli d'avui - que aquest és el "foc" que Jesús projecta sobre la terra. Un foc que demana canviament:

"Canviar la forma de pensar, canviar la forma de sentir. El teu cor que era mundà, pagà, ara esdevé cristià amb la força de Crist: canviar aquesta és la conversió. I canviar en la forma d'actuar: les teves obres han de canviar".

Una "conversió que ho implica tot, cos i ànima, tot", ha subratllat Francesc.

“És un canviament, però no és un canviament que es fa amb trampa: és un canviament que fa l'Esperit Sant, a dins. I jo he de fer el meu perquè l'Esperit Sant pugui actuar i això significa lluita, lluitar".

"No hi ha cristians tranquils que no lluitin", ha afegit el Papa, "aquells no són cristians, són 'indiferents’”. La tranquil·litat per dormir "també es pot trobar amb una pastilla", ha dit, però "no hi ha pastilles per a la pau" interior. "Només l'Esperit Sant" pot donar "aquella pau de l'ànima que dóna la fortalesa als cristians". "I nosaltres hem d'ajudar l'Esperit Sant" - ha exhortat el Papa - "fent espai en el nostre cor": "I ens ajuda molt en això l’examen de consciència, de cada dia" per "lluitar contra les malalties de l’Esperit , les que sembra l'enemic i que són malalties de mundanitat". "La lluita, que ha tingut Jesús contra el diable, contra el mal - ha recordat el Papa - no és una cosa antiga, és molt moderna, és una cosa d’avui , de cada dia", perquè "aquell foc que Jesús ha vingut a portar-nos està en el nostre cor". Per això hem de deixar-lo entrar, i "preguntar-nos cada dia: ¿com he passat de la mundanitat, del pecat a la gràcia, he fet espai a l'Esperit Sant perquè pogués actuar?"

"Les dificultats en la nostra vida no es resolen aigualint la veritat. La veritat és aquesta, Jesús ha portat foc i lluita, què faig jo? "

Per a la conversió - ha conclòs Francesc - cal "un cor generós i fidel": "generositat, que sempre ve de l'amor, i fidelitat, fidelitat a la Paraula de Déu".

Traducció per Pere Prat Serra

Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.