Vés al contingut

Homilia del papa Francesc a la casa de Santa Marta. Dimarts 31 de gener de 2017

Si som perseverants en la nostra mirada envers Jesús, descobrirem amb estupor qui és Ell que mira amb amor a cadascú de nosaltres: és el que ha dit el papa a la Missa matinal a Casa Santa Marta el dia en que l’Església celebra la Memòria litúrgica de Sant Joan Bosco.

Jesús no massifica, mira cadascú de nosaltres

L’autor de la Carta als Hebreus ens exhorta a córrer en la fe «amb perseverança, tenint la mirada fixada en Jesús». A l’Evangeli és Jesús qui ens mira i ens té presents». Ell ens és proper –explica el papa Francesc- «és sempre present en la multitud»:

«No duia escorta que el protegís perquè la gent no el toqués. No, no! Va romandre allà i la gent el va abraçar. I cada cop que Jesús sortia, més gent hi havia. Els especialistes en estadístiques haguéssim pogut publicar «Colpeix la popularitat del Rabí Jesús»... Però això no és el que ell volia: volia la gent. I la gent el volia a Ell: la gent tenia els ulls fixats en Ell i Ell els tenia fixats en la gent. «Si, si, en la gent, en la multitud» - No, sobre cadascú!». I aquesta és la peculiaritat de la mirada de Jesús. Jesús no massifica la gent: Jesús mira a cadascú».

Jesús mira les coses grans i les coses petites

L’Evangeli de Marc explica dos miracles: Jesús guareix una dona malalta duna hemorràgia des de feia 12 anys que, entre la multitud, aconsegueix tocar-li el mantell. I s’adona d’haver estat tocat. Després, ressuscita la filla de dotze anys de Jairo, un dels caps de la sinagoga. Veu que la noia té gana i diu als seus pares que li donin de menjar:

«La mirada de Jesús va envers el gran i el petit. Així mira Jesús: ens mira a tots en conjunt, però mira a cadascú de nosaltres. Mira els nostres grans problemes o les nostres grans joies, i mira també les coses nostres petites coses. Per què és proper. Jesús no s’espanta amb les coses grans, i alhora té compte de les petites. Així ens mira Jesús».

L’estupor de l'encontre amb Jesús

Si correm «amb perseverança, tenint fixada la mirada en Jesús» - afirma el Papa Francesc – experimentarem el que va passar a la gent després de la resurrecció de la filla de Jairo, que van ser preses d’un gran estupor»:

«Jo vaig, miro Jesús, camino endavant, fixo la mirada en Jesús i què trobo? Que Ell ha fixat la seva mirada en mi! I això em causa un gran estupor. És l’estupor de l’encontre amb Jesús. Però no tenim pas por! No tenim por, com tampoc ha tingut por aquella velleta d’anar a tocar la vora del mantell. No tenim por! Correm per aquest camí, sempre fixa la meva mirada en Jesús. I tindrem aquesta gran sorpresa, que ens omplirà d’estupor: el mateix Jesús ha fixat la seva mirada en mi».

Traducció: Mònica Mor —Catalunya Religió

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.