Vés al contingut

Imatge eliminada.

Amb l’adquisició d’un desfibril·lador extern automàtic (DEA), el col·legi La Salle Seu d’Urgell ha passat a ser espai cardioprotegit. El DEA està situat al vestíbul de l’escola i ha de servir per a aquells casos d’emergència que es puguin donar, tant entre l’alumnat com famílies o personal de l’escola.

Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort en el món occidental. Entre les més freqüents hi ha la mort sobtada causada per un problema elèctric de la musculatura cardíaca que fa que el cor deixi de bombejar sang. Prop de 4000 persones moren cada any a Catalunya per aquesta causa, que afecta a persones de totes les edats i sexes i que apareix de forma imprevisible.

Els primers minuts després d’una aturada cardíaca són clau per a la supervivència. Mentre no arriba el servei d’emergències mèdiques cal aplicar sobre el pacient la reanimació cardiopulmonar i, si podem, intervenir-hi amb un desfibril·lador extern automàtic (DEA).

Properament es farà la formació d’ús al personal de l’escola.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.