Vés al contingut

Per saber-ne més

Fitxers adjunts

(Fra Frederic Raurell) Carta de Francesco a Giacomina dei Settesoli

Es tracta d’una preciosa, per bé que breu, pàgina de teologia franciscana. Ens trobem davant de l’únic document dictat pel Sant en el qual es manifesta, sense interpretacions o filtres posteriors deguts a condicionaments culturals, quina era en realitat la relació de Francesc amb donna Giacomina. Probablement aquesta carta fou escrita, segons testimoni de diferents fonts medievals. Algunes fonts en sintetitzen el contingut. Ara citem el text pres de les Fonti Francescane:

“A donna Jacopa, serventa de l’Altíssim, fra Francesc pobrissó de Crist, salut en el Senyor en unió de l’Esperit Sant. Has de saber, caríssima, que Déu, per la seva gràcia, em revelà que el final de la meva vida ja és molt a prop. Per això, si vols trobar-me viu, apressa’t a venir a Santa Maria dels Àngels. Si no vens abans, no podràs trobar-me viu. Porta’m una peça de roba fosca amb què pugui embolcallar el cos i els ciris per a la sepultura. També et demano que em portis aquells dolços que tu acostumaves donar-me quan em trobava malalt a Roma.” (Llegir més)

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.