Vés al contingut
L’altre dia en una conferència em van interpel·lar dient que pels nostres contemporanis la nostra fe no era bona notícia. Potser sí, però el més important és preguntar-se si per a nosaltres ho és y quin tipus de presentació en fem.
De fet, pels que convisqueren amb Jesús ho va ser. Jesús comença la seva vida pública guarint, alliberant, consolant i proclamant FELIÇOS als qui l’escolten i segueixen (Mt 5,3). Jesús fou una bona notícia pels malalts i afligits que va guarir: “... els cecs hi veuen, els coixos caminen, els leprosos queden purs, els sords hi senten..., els pobres reben l’anunci de la Bona Nova...” (Mt 11,5).
Jesús s’entaulava amb tot tipus de persones: fariseus, cobradors d’impostos, marginats..., la qual cosa era una proclamació d’amistat i comunió gratuïta. Entaulant-se amb els pecadors estava dient que els estimava i era amic seu (Lc 15,2). Per a tots ells Jesús era una bona notícia.
A part de relacionar-se amb els marginats, Jesús amb la seva actitud i predicació, alliberava de càrregues: “el dissabte està fet per l’home”, “podeu menjar de tots els aliments”, “la dona és tan digna com l’home”... Per a tots aquests Jesús també era una bona notícia.
Jesús també fou una bona notícia per als deixebles. Els escull per a viure amb Ell (Mc 3,14), la seva persona els fascina (Jn 1,39), confia en ells enviant-los de dos en dos (Lc 10,1), els espera i porta a un lloc tranquil per preguntar-los com ha anat (Lc 10,17)...
Però la gran notícia del Cristianisme és que els deixebles l’experimentaren VIVENT després de la seva mort i se’ls aparegué en diverses ocasions.
“...Després es va aparèixer a més de cinc-cents germans a la vegada, la majoria dels quals encara viuen, però alguns ja són morts. Després es va aparèixer a Jaume i, més tard, a tots els apòstols. Finalment, al darrer de tots, com a un que neix fora de temps, se’m va aparèixer també a mi...”(1Co 15,6-8).
Els evangelis, escrits després de la resurrecció, ens expliquen que aquell que se’ls aparegué després de mort, és el qui havia viscut amb ells a Galilea. Ens diuen que Jesús és una persona divina i que la mort ha estat vençuda. No tenim prou motius per a alegrar-nos?
Fra Josep Manuel

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.