Vés al contingut
Catalunya Religió

El missioner empordanès Josep Frigola aquests dies es troba a Catalunya coincidint amb al celebració dels seus 50 anys d’ordenació sacerdotal. Mig segle que pràcticament ha passat tot a l’Àfrica, 20 anys a l’Alt Volta/Burkina Faso i 30 a Níger. Va ser ordenat a Girona el 27 de juny del 1965, amb tres companys més entre els qui hi havia Joaquim Vallmajó, missioner assassinat a Rwanda l’abril del 1994.

Aprofitant aquesta estada Frigola va participar en un acte organitzat per Justícia i Pau a la Casa de Cultura de Girona. Va explicar que cinquanta anys de missioner a Níger li han servit per refermar encara més la convicció que la promoció de la Bona Nova de l'Evangeli i la defensa de la dignitat de la persona i els seus drets socials, són les dues cares de la mateixa moneda. També va dir que sovint es confon la dimensió religiosa de la consagració com una separació del món, quan de fet la missió de la persona que es consagra a una opció radical de vida és encarnar-se i dissoldre's actuant en la realitat en la que viu.

Arran de l'increment de la violència religiosa al Níger i altres països africans, assegura que la base de la convivència és el diàleg. Per a fer front al fonamentalisme cal entendre que, com diu un proverbi africà, la veritat sempre està repartida: "Hi ha la meva veritat, la teva veritat i la Veritat".

El 50 anys de capella els celebrarà diumenge 28 de juny amb un missa i una trobada a Figueres. I el 29, festa major de la parròquia de Sant Pere i de la ciutat de Figueres, commemorant els 50 anys i recordant especialment Quim Vallmajor.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.