Vés al contingut
Catalunya Religió

(La Salle) 5149’61 gotets de sorra a les Barraques de Palamós! Aquest cap de semana PROIDE ha participat a la Festa Major de Palamós amb el got solidari de Proide. Amb el lema “posa el teu gotet de sorra” han volgut fer una festa que miri més enllà. Una festa amb una perspectiva solidaria i transformadora que ha contribuït a dos projectes d’educació a Madagascar i Perú.

5149’61 gotets de sorra a les Barraques de Palamós! Aquest cap de semana PROIDE ha participat a la Festa Major de Palamós amb el got solidari de Proide. Amb el lema “posa el teu gotet de sorra” han volgut fer una festa que miri més enllà. Una festa amb una perspectiva solidaria i transformadora que ha contribuït a dos projectes d’educació a Madagascar i Perú.

“Fent front a la malnutrició a l’altiplà Malgaix”

El projecte que PROIDE Palamós està desenvolupant aquest 2018, pretén vincular tres elements clau que estan interrelacionats: clima, salut i educació.

Es pretén realitzar a l’escola Primària de la localitat d’Ilaka, situada a la regió rural central d’Amoroni’ Mania. El repte del país i de la regió és ingent, però a partir tan sols de l’accés a l’aigua, es generaria una interrelació positiva d’aquests tres elements. L’Ajuntament de Palamós està intervenint amb la creació d’un pou d’aigua per tal que aquest permeti crear cultius comunitaris en benefici de l’escola, per així poder proporcionar 1 àpat diari a l’alumnat a través del menjador escolar, i en conseqüència, millorar el desenvolupament de l’alumnat per esperar-ne un millor rendiment acadèmic i una menor deserció.

Possibilitar aquest projecte ha de permetre diversificar cultius i aprendre a incrementar la productivitat. Per això és necessària la presència de tècnics agrícoles quan el terreny de cultiu hagi estat habilitat. L’aprenentatge agrícola obtingut suposarà també una gran aportació per a les famílies per als seus propis conreus. La diversificació d’aliments és una assegurança per a la superació de les dificultats nutritives i de salut que pateix bona part de la població, i especialment dels infants, de l’altiplà malgaix.

El projecte que es durà a terme a Ilaka serà una goteta d’esperança que esperem aporti llavors de canvi a la regió.

“Redreçar els hàbits de salud en la infància i adolescència del Perú”

L’altre projecte que PROIDE Palamós està desenvolupant aquest 2018, pretén contribuir a millorar l’educació dels nens, nenes i joves del municipi de San Juan de Lurigancho.

El projecte parteix de la idea que la promoció de la salut des de l’escola és una de les maneres més eficaces i eficients de millorar la vida d’infants i adolescents, i garantir hàbits sòlids de futur a la població. Per això aquest projecte vol crear una guia i contractar especialistes de salut per rutinitzar un treball educatiu amb l’alumnat, el professorat i les famílies.

A la ciutat de Lima, la capital de Perú, hi viuen prop de 8 milions de persones. Es tracta d’una gran ciutat dividida en districtes entre els quals destaca San Juan de Lurigancho, el més poblat amb més d’1 milió d’habitants. Aquest està caracteritzat per baixos nivells educatius, escassa capacitació i experiència laboral per inserir-se en mercats urbans, invasió de terrenys i conformació d’assentaments humans amb xabolisme, i alts índexs de pobresa i indigència.

En aquest entorn de pobresa i vulnerabilitat, s’alça el Colegio Signos de Fe i aquest projecte educatiu per redreçar els hàbits de salud en la infància i adolescència.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.