Pestanyes primàries

Un homenatge fallit a Torras i Bages

Dll, 9/05/2016 per Pere Codina

Em refereixo a l’homenatge que se li volia retre a Vic amb la Jornada Presbiteral, el passat 11 d’abril.

Llegeix +

Carta oberta al Cardenal Cañizares

Dc, 23/09/2015 per Pere Codina

Amb això de «la unidad com a bien moral», vostè fa trampa, monsenyor Cañizares. Però com que vull pensar que no n’és conscient i que si fa trampa , és sense voler, matisaré les meves paraules i li diré: en aquesta afirmació que vostè fa, que molts bisbes espanyols fan i que la Conferència Episcopal Espanyola ha fet també, hi ha una trampa i grossa. M’explico.

Llegeix +

Que no ens amaguin "l’Ou... de Pasqua"!

Dm, 7/04/2015 per Pere Codina

Una coneguda revista de difusió cultural té publicat un article que duu per títol: "D'on prové la tradició de regalar la mona de Pasqua?" Cada any, aquest article acostuma a treure el nas, al voltant de la festa de Pasqua. L’article parla clarament de «la mona». Però, què voleu que us digui!, jo tinc la impressió que ens amaga l’ou...

Llegeix +

La 'Humanae vitae' va esmenar el Concili?

Dg, 19/10/2014 per Pere Codina

En el comentari anterior parlàvem de la confrontació que hi va haver en el Concili Vaticà II (i que encara dura) entre dues maneres d’entendre la moral: la moral tradicional, objectiva i normativa, que té la «natura» (la «llei natural») com a criteri cabdal, i la nova moral personalista que atorga a la persona i a la consciència aquesta supremacia que l’altra escola reconeix a la natura. No són dos capricis contraposats.

Llegeix +

El Sínode proposa un camí: la gradualitat

Dij, 16/10/2014 per Pere Codina

El dilluns 13, a la tarda, es presentava el document que reflectia l’estat de la reflexió. En el subtítol s’explicitava «Camí col·legial dels bisbes i implicació de tot el poble de Déu»: no es perd oportunitat per explicitar que «Sínode» vol dir això: «caminar junts», «camí col·legial».

Llegeix +

Aires nous (i bons) a la primera Congregació general del Sínode de la Família

Dm, 7/10/2014 per Pere Codina

Tant com desconegut, potser no ho és aquest llenguatge. Però ara comencem a escoltar en el terreny concret de la pastoral (d’alt nivell) un llenguatge que abans només podíem escoltar en les altes i inofensives teories o bé en petits tallers pastorals a peu de carrer.

Llegeix +

Allí donde empieza el conflicto, cardenal Rouco

Dij, 27/12/2012 per Pere Codina

Carta abierta al cardenal Rouco

Llegeix +

Carta als bisbes espanyols

Dm, 13/11/2012 per Pere Codina

He decidit fer pública la carta que a finals del passat mes d'octubre vaig escriure (i vaig enviar, certificada) a la Comissió Permanent de la Conferència Episcopal Espanyola. La faig pública, no pel que els hi pugui dir, sinó simplement pel fet d'haver-los-ho dit. (Suposo i espero que no he estat l'únic...)

COMISIÓN PERMANENTE DE LA CONFERENCIA EPISCOPAL ESPAÑOLA. A la at/. de Mons. José A. Martínez Camino, secretario. MADRID

Muy apreciados en el Señor:

Llegeix +

El record del bisbe Deig

Dll, 14/06/2010 per Pere Codina

Aquest cap de setmana vaig ser a Solsona. Només d’entrar a la placeta davant la Catedral em va venir el record del bisbe Deig. L’última vegada que hi havia estat va ser, ara fa cinc anys, en ocasió del funeral del recordat bisbe.
 

Llegeix +

«Brots verds» dins l'Església

Dc, 26/05/2010 per Pere Codina

Fa goig de poder descobrir de tant en tant que també dins la nostra vella Església s’hi veu algun «brot verd» que ens diu que estan prenent cos unes idees de renovació, que molts consideren utopies. Normalment els escrits, els articles, de revistes que tracten de l’evangelització en el món d’avui, acostumen a ser anàlisis o reflexions de la situació, consells de com s’haurien de fer les coses...

Llegeix +

Subscriure a