Vés al contingut
Catalunya Religió

(Redacció) Aquest dijous, la plaça Sant Jaume de Barcelona i la plaça Sant Joan de Lleida han estat l'escenari d'una flashmob que s’emmarca en la celebració del Dia de les Persones de sense Llar que, aquest any -20ena edició- s’ha centrat en reivindicar que es garanteixi una renda mínima per a totes les persones i l’accés als serveis socials de les i els que viuen en una situació de sense llar.

Les persones que han acudit a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, gairebé unes 250, s’han posat una màscara de color blanc i s'han embolicat amb els fils de cabdells de llana per simbolitzar la invisibilitat i l’estructura que els ha atrapat en la teranyina de l’exclusió social.

A Lleida, prop d’unes 150 persones han participat aquest dijous a la flashmob que Arrels/Sant Ignasi ha organitzat a la plaça Sant Joan. Persones en situació de sense llar, voluntaris i amics de les entitats, conjuntament amb totes aquelles persones que s’han volgut afegir a l’acte de reivindicació, han estat asseguts en silenci també amb una màscara blanca.
La flashmob és un dels actes de la campanya de les persones sense llar que organitzen anualment Càritas, FACIAM, FEPSH i la XAPSLL i que a Lleida promouen Càritas i Arrels/Sant Ignasi.
A Barcelona es calcula que unes 860 persones viuen al carrer, segons el darrer recompte que van fer voluntaris de la Xarxa d’Atenció de Persones sense Llar (Càritas Diocesana de Barcelona hi forma part). Unes altres 1.200 viuen allotjades en pisos de les entitats socials que pertanyen a aquesta xarxa. Aquestes són algunes de les situacions que es consideren de sense llar. Els habitatges o els espais insegurs i inadequats com ara les habitacions de relloguer, les pensions o els entorns on es viu la violència de gènere són altres exemples d’aquest tipus de situacions.

Sota el lema “Són drets, no pas regals. Cap persona sense llar”, aquesta setmana continuaran els diversos actes de la campanya.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.