Vés al contingut
Catalunya Religió
(La Salle) La Salle Gràcia de Barcelona va acollir el cap de setmana passat una trobada de voluntaris i col·laboradors en motiu del 20è aniversari de la Fundació PROIDE, ONGD nascuda el 1992 de les escoles de La Salle Catalunya i dedicada a la cooperació pel desenvolupament i a la sensibilització, especialment en el camp de l’educació. Hi van acudir persones de diverses generacions que han col·laborat o col·laboren amb l’ONGD com a voluntaris, aquí o en un dels projectes de cooperació a Togo, Madagascar, Guatemala o Perú.
L’acte central de la jornada va ser una taula rodona moderada pel germà Joan Carles Vázquez, director de la Fundació entre 1993 i 2006, sobre els projectes d’estiu en què hi van participar Àngel Domingo, delegat de SED a Catalunya; Irene Miranda, responsable de Rutes Solidaries de SETEM, i el germà Felipe Garcia, missioner durant 28 anys a l’Àfrica. La celebració i el dinar de germanor fet per l’Associació de dones immigrants AOMI van concloure aquesta trobada programada amb l’objectiu de compartir-ho “amb tots aquells que heu col·laborat colze a colze d’alguna manera o altra al llarg dels darrers ans, fent possible que puguem estar celebrant aquest 20è aniversari”, tal i com va afirmar Èric Díaz, director de PROIDE.
El divendres, van ser les escoles les que van fer-se partícips d’aquesta celebració. A totes les escoles i etapes educatives, el matí va començar amb una reflexió i diverses activitats al voltant de la trajectòria i objectius de PROIDE, recollits en el lema “Molta gent petita, en llocs petits, fent coses petites, pot canviar el món”. Aquesta frase també fou molt present a la cançó que va adaptar-se especialment per a la ocasió, una lletra que alumnes i docents havien d’entonar a la vegada a les 12:00 del matí.

Aquestes dues iniciatives s’afegeixen als diversos actes de celebració que ja van començar el curs passat. Entre d’altres, es va publicar el llibre “Llavors d’Esperança”, amb l’experiència de diversos joves que van rebre una de les beques de la fundació, i la samarreta commemorativa de l’aniversari. Els actes continuen amb el concert solidari del cantautor Pep Sala, que presentarà la seva gira “25 anys de Sau” i que han organitzat conjuntament amb el Grup de Cooperació Aguiluchos. Serà el proper 29 de novembre a les deu del vespre al Col·legi La Salle Bonanova de Barcelona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.