Vés al contingut
Catalunya Religió
(Generalitat de Catalunya) L’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, centre de referència per a l’assistència pediàtrica i obstètrico-ginecològica, donarà a conèixer la tasca que porta a terme en tractaments mèdics capdavanters i l’acolliment als infants en una exposició que es podrà visitar del 17 al 24 de setembre, a la Sala Cotxeres del Palau Robert.
L’exposició “Tu ens fas bategar! Hospital Sant Joan de Déu: la ciència amb l’humanisme” també explicarà la tasca divulgativa del centre, que apropa les noves tecnologies als pacients que no estan a l’Hospital i que contribueix a la prevenció de malalties. La mostra també permet apropar-se als projectes solidaris que impulsa l’Hospital.
Jornada festiva
Coincidint amb l’exposició, l’Hospital Sant Joan de Déu organitzarà el dissabte 22 de setembre, durant les festes de la Mercè, una jornada festiva amb moltes activitats, especialment pensades per a les famílies, al Jardí i a la Sala d’Actes de les Cotxeres. Els nens podran participar, de les 10 a les 20 hores, en tallers infantils que reprodueixen activitats que es fan al centre per reduir l’impacte de l’hospitalització. Així, l’equip de músics que toquen peces musicals als nens ingressats mostrarà les intervencions en musicoteràpia. Els Pallassos d’Hospital ompliran de rialles el Jardí i els professionals que fan intervencions assistides amb gossos portaran els animals perquè els infants els puguin passejar i pentinar.
Paral·lelament, a la Sala d’Actes del Palau Robert, professionals de l’Hospital oferiran xerrades sobre alguns dels temes de salut que més preocupen els pares i les mares.
Les persones que s’acostin a la festa i vulguin fer-se amigues de l’Hospital podran simbolitzar aquesta amistat adquirint, amb una aportació mínima d’un euro, una capseta i enganxar-la en un gran cor que presidirà la festa i que prendrà vida i començarà a bategar quan estigui omplert de capses.
L’exposició i la festa tenen com a missió difondre el programa “Amics de l’Hospital”, posat en marxa l’any 2010. Aquest projecte anima a tothom a col·laborar, en la mesura del que pugui, amb l’Hospital: ja sigui aportant idees, dedicant un temps a acompanyar els nens i les seves famílies, i sobretot aportant suport econòmic. L’Hospital, amb aquesta iniciativa, pretén ampliar la col·laboració amb la societat per tirar endavant projectes de recerca, innovació, divulgació, solidaritat i de suport i acompanyament als pacients i a les seves famílies, molt necessaris però difícils de finançar en un moment com l’actual. Aquests programes no són estrictament assistencials, i per tant no finançats per la sanitat pública, però ajuden als pacients i les seves famílies a afrontar la malaltia en les condicions més òptimes i millorar la seva experiència durant l’estada hospitalària.

L’Hospital forma part del grup de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, que té presència a 50 països dels cinc continents. El centre maternoinfantil d’Esplugues registra cada any 25.000 ingressos hospitalaris, 200.000 consultes externes, 115.000 urgències, 14.000 intervencions quirúrgiques i 4.000 naixements.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.