Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri –CR) Bona part dels fons per a accions contra la pobresa que va recaptar la Marató de TV3 el gestionaran entitats religioses. La Fundació de La Marató de TV3 ha adjudicat a 40 projectes dels 235 presentats els 4,5 milions d’euros recaptats el passat 27 de maig. Els 40 projectes seleccionats estan centrats en quatre àmbits: l'assistència, l'habitatge, la inserció sociolaboral i la infància.

Dins dels programes d’assistència n’hi ha dos promoguts per Càritas: els Centres de Distribució d'Aliments que impulsa a Girona amb la Creu Roja; i el programa d’alimentació "Sopa de lletres" de Tarragona. A Lleida, s’ha beneficiat de l’ajuda el Banc dels Aliments en el que també participa Càritas activament i diverses parròquies i ordes religiosos amb altres entitats socials. A Barcelona, s’ha reconegut un programa d’atenció primària i domiciliària a famílies en risc d'exclusió social del barri del Raval, promogut per la Fundació Raval Solidari en la que hi participa l’Acció Social Montalegre.

En els programes d’habitatge rebran finançament el Servei de Mediació de l'Habitatge de Càritas de Barcelona; les places d’allotjament de la Fundació Mambré -impulsada per Arrels, el Centre d’Acollida Assís, les Filles de la Caritat i Sant Joan de Déu-; l’allotjament que ofereix la Fundació Arrels; i les accions per prevenir desnonaments a Girona de la ONG catòlica ACCEM.

En l’àmbit d’infància hi ha els programes d’emergència d’alimentació infantil promoguts conjuntament de Càritas i Creu Roja a tot Catalunya; els centres d’esplai diaris de suport promoguts per diverses parròquies i la Fundació Pere Tarrés; i el treball de Fundació Comtal, vinculada a la Salle.

Finalment, en l’àmbit d’actuacions d’inserció laboral hi ha el treball de l’Associació SAÓ-Prat, promoguda per diversos ordes religiosos a El Prat de Llobregat, i altres projectes en el que hi participen, entre altres, salesians i escolapis.

Els treballs que finançarà la Marató per la pobresa es realitzaran en el període d'un any, fins al setembre del 2013. Les entitats rebran els fons de manera immediata i durant aquest temps serà l'associació ESADE Alumni la institució que farà el seguiment dels projectes.

Aquí podeu veure la llista completa dels programes que rebran l’ajut de la Marató.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.