Dij, 30/10/2014
Des que va aparèixer en un diari de Barcelona, de llarguíssima tirada, la posible persona que substituiria a l'arquebisbe actual de Barcelona no hi ha dubte que han aparegut tota mena de reaccions, observacions, comentaris, davant de; com hauria de ser el pastor que liderés, que governés, que tingués cura de la diocesi de Barcelona. Fins i tot han aparegut noms, han aparegut travesses, han aparegut apostes... tota mena de precisons respecte quina persona podría fer de la millor manera aquesta governança, aquest lideratge, aquest servei a l'...
Dij, 30/10/2014
Homilia del Papa Francesc a la casa de Santa Marta. Dimarts 20 de maig de 2014
La pau de les coses -els sous el poder, la vanitat- i la pau en la Persona, aquella de l'Esperit Sant. La primera posseeix el risc de desaparèixer: avui ets ric i est algú, demà no; i la segona que ningú pot prendre-te-la és una pau "definitiva". L'homilia del Papa Francesc és com un passeig sobre els dos extrems dels desitjos més grans de la humanitat de tots els temps. La idea prové d'una de les pàgines de l'Evangeli de Joan, proposat per la litúrgia del dia. Jesús està a punt d'afrontar la Passió, però abans...
Dij, 30/10/2014
Hem de parlar de la sexualitat? Doncs certament, és un altre àmbit molt molt important que hem de comentar amb els nois i les noies. Sempre es pregunta sobre això, i quan no es pregunta... significa que hi ha algun tema tabú.
Dij, 30/10/2014
Benet XVI va reflexionar -sent encara papa- al voltant de la tecnologia. La primera idea que va voler transmetre és que "la tecnologia està al servei de les persones, i no les persones al servei de la tecnologia"; aquesta tesi és obvia però sovint no funciona. Per altra banda, cal "eixamplar els beneficis de la tecnologia al conjunt de l'univers"; actualment hi ha una parcel·la que domina molts artefactes tecnològics i a la resta del món no arriba cap d'aquests beneficis. 
Dij, 30/10/2014
Posa la clau al pany. La gira i obre la porta. És a casa. Penja l’americana. Agafa el comandament de la televisió i l’engega. Va a la seva habitació, connecta la ràdio i sent l’emissora predeterminada mentre es despulla i es vesteix amb  roba còmoda. Es treu les sabates i es posa unes xancletes senzilles. Quan surt de l’habitació, s’entrecreuen les veus de la ràdio, que roman encesa, amb el so de la televisió. Es dirigeix cap a la taula de l’escriptori i connecta l’ordinador. Se serveix una tònica, agafa el diari i s’asseu en una butaca, orientada cap al plasma. Deixa el mòbil a prop per quan...
Dij, 30/10/2014
Educar a l'ésser humà és ajudar a un ésser a desenvolupar el seu talent potencial. No sempre ho fem així, acostuma a ser una transmissió de valors i coneixements, però hem de deixar que la persona desenvolupi el seu talent.
 
Dij, 30/10/2014Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.Sisè resum de les Jornades sobre l'aportació social de les religions, amb declaracions de Maria Lluïsa Geronès, Mariona Callís i Josep Maria Gironell.
Totes les religions incorporen alguna forma de música, perquè la música, i especialment el cant, dignifica la persona, cohesiona el grup i és una forma d...
Dij, 30/10/2014Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.Segon resum de les Jornades sobre l'aportació social de les religions, amb declaracions de Francesc Torralba, Joan-Andreu Rocha, Farncesc-Xavier Marín, Miquel-Àngel Pulido, Josep Martínez, Abdelkrim Lafiti i Jorge Burdman.

L’aportació de les religions a la societat té dos grans vessants: per un costat, donen resposta al...
Dij, 30/10/2014
            Una de les conseqüències de la virulència amb que el capitalisme s’ha desvetllat com més contrari a l’humanisme és, segons l’arquebisbe Joan Enric Vives, l’evaporació del subjecte. Val la pena llegir les seves declaracions a El Punt Avui del passat 22 de gener d’enguany.
            Precisament feia dies que jo estava reflexionant sobre el que en diem mercat de treball. Realment els treballadors i treballadores, éssers humans amb tots els drets i deures de la persona, en el dit mercat de treball han quedat evaporats.
            Resten reduïts a la compra i venta de la força de...
Dc, 29/10/2014
Alejandro Amenábar és un director de cinema famós, que compta en la seva filmografia amb cinc llargmetratges: Tesis, Abre los ojos, The Others, Mar adentro, amb la qual el 2005 va obtenir un Oscar, i Ágora, actualment en cartellera.
En diferents cites d’internet, basades possiblement en un article que Pablo J. Ginés va publicar a La Razón (29 de maig 2009) es repeteix textualment aquest fragment: «En un setmanari, Amenábar diu que va optar per l’ateisme en llegir a l’Evangeli l’escena en la qual Jesús, a Gèrasa, va expulsar uns dimonis a un gran ramat de porcs. “Era un desafiament a la meva...

Pàgines