Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Jesuïtes) El proper dijous 17 de novembre a les 22.00h als Cinemes Verdi Park de Barcelona tindrà lloc l’última sessió del II Cicle de cinema sobre pobresa i exclusió social amb la projecció del documental “Escanyats per la hipoteca”, i un diàleg sobre la realitat dels desnonaments, les iniciatives de resistència i les noves propostes que sorgeixen des de la societat civil per trobar sortides a la crisi de l’habitatge. Participaran Vanesa Valiño, de l’Observatori DESC, Diego Carrillo, de Sostre Cívic i Roser Oliver, realitzadora del documental.

El cicle ha estat organitzat conjuntament per Càritas de Barcelona, Arrels Fundació i Cristianisme i Justícia, amb col·laboració dels cinemes Verdi i Maldà, on s’han fet les projeccions. Les tres sessions d’aquest any s’han ocupat del tema de l’habitatge, a través del visionat i posterior diàleg dels documentals “Nedant Contracorrent” de Joanna Callén, Helena Clos i Aránzazu Sánchez, “La ley del lladrillo” de Pedro Barbadillo i, finalment, el que clourà el cicle demà dijous “Escanyats per la hipoteca” de Roser Oliver.
Cinema i compromís social
Amb aquesta iniciativa, les tres entitats organitzadores volen donar veu, a través del cinema, a històries reals de persones que pateixen la pobresa i l’exclusió social de forma diària i sistemàtica, i al mateix temps, promoure una reflexió sobre les causes estructurals de la pobresa, fent una mirada crítica al nostre sistema. La presentació d’aquests treballs i la participació dels seus directors en els col·loquis posteriors a la projecció també ha servit per posar de relleu la importància del compromís social dels creadors.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.