Vés al contingut

Avui us recomanem l'article que publica el darrer número de la revista Foc Nou i que signa el veterà periodista Josep Martí Gómez, col·laborador habitual.

En ella Martí Gómez reflexiona a partir d'algunes anècdotes sobre el desarrelament i els conflictes ètnics, a rel dels esdeveniments als Balcans a les darreres dècades.

"Els Balcans van ser, en el fins aleshores anomenat balneari europeu, el penúltim exemple de barbàrie", diu el periodista. "Musulmans, serbis i croats que havien estat bons veïns, companys d’escola, es van matar amb crueltat".

I segueix: "Fa anys, en una de les meves trobades amb Javier Solana li vaig recordar que un dia em va explicar la història de l’octogenari que a la porta de casa li havia explicat que sense moure’s d’aquell lloc havia estat, al llarg dels anys, súbdit de quatre països diferents, tants com les guerres que havien canviat els traçats de la frontera amb la qual s’aixecava casa seva. (...) Conflictes que, en el millor dels casos, creen desarrelaments."

I conclou "El problema és si detestes el país que t’ha acollit però no pots tornar al país que et va expulsar perquè pot ser que et mati".

http://www.focnou.cat/html/default.asp?area=articulo&revista=145&articulo=440

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.