Un jesuïta explica en directe la intervenció a Plaça Catalunya

El jesuïta i director de Cristianisme i Justícia Llorenç Puig és un dels concentrats a Plaça Catalunya que està explicant des del Twitter la mobilització i que ha relatat la intervenció policial d'aquest divendres al matí. La visió des de dins de la plaça es pot seguir a través del seu Twitter amb fotos i comentaris. Puig és una de les diverses persones vinculades a entitats cristianes que a títol individual s'han afegit a les acampades.

Comentaris

Vinga home, no feu riure, la policia ha fet el que tenia que fer. La manifa era pacifica en principi però al enfrontar-se amb la policia s'ha tornat agressiva, la prova la tenim amb la quantitat de policies ferits. Son tot una colla d'ocupes de baixa calanya els que s'han quedat tants dies. En principi era bona la protesta però ha quedat enquistada, després s'hi han introduït els antisistema i també els anticlericals i han reivindicat treure subvencions al clero. Més clar impossible. El que em sap greu es la cara que feia el conseller d'Interior que semblava i tot demanar perdò.

Benvolgut Silveri,
suposo que no vas ser-hi divendres a la Plaça Catalunya. Jo vaig ser-hi, i vaig veure una resistència pacífica i exemplar per part dels acampats i les persones del voltant, i una brutalitat molt violenta, "con ensañamiento", com pots veure en aquest vídeo: http://youtu.be/fiW-NesA-YM
El vídeo és ben clar, impressiona.I no és inventat: jo vaig veure el que surt en la part final, a la Ronda de sant Pere.
El que m'agradaria veure és com és possible que diguin que va haver-hi 35 mossos ferits. Si poden/podeu posar imatges, m'ho creuré. Si no, segueixo amb la idea de que han volgut intoxicar les informacions i justificar aquesta brutalitat. I això em sembla molt greu en un país democràtic.
Com dic, la gent acampada va donar mostres d'una resistència realment pacífica que em sembla molt exemplar i fins i tot evangèlica.