Vés al contingut
Catalunya Religió

(IQS) Aquesta setmana s'ha celebrat la setena edició del Fòrum d’Ocupació IQS, en la qual han participat 18 de les empreses més rellevants dels sector industrial, d’auditories i de consultoria.

El Fòrum d’Ocupació permet acostar estudiants i empreses, en un espai únic, facilitar-ne el contacte de primera mà, conèixer directament els processos de selecció en els quals, en un futur proper, l’alumnat es veurà implicat i, fins i tot, lliurar personalment el seu CV a la companyia.
Algunes de les empreses del Fòrum estaven representades per exalumnes IQS que, precisament, van trobar la seva feina actual a través del Fòrum d’Ocupació IQS en edicions anteriors. És el cas de Luis Carretero i Luis Font, graduats en ADE per IQS, que treballen a KPMG. Luis Font explicava que el fet de ser alumne IQS té l’avantatge de conèixer molts dels alumnes que ara s’apropen a l’estand per informar-se, la qual cosa facilita molt l’intercanvi d’informació. I això facilita un tracte que normalment no es troba en altres fòrums i fires”.
“El Fòrum permet que els estudiants coneguin millor tot el volum de negoci i les oportunitats de treball que els pot oferir DAMM. La majoria pensa que només pot trobar feina a la nostra àrea de màrqueting, però també hi ha oportunitats a les àrees d’R+D, finances, logística, anàlisis de venda...”, assegura Laura Calvo HR Business Partner de DAMM.
Una altra exalumna IQS graduada en ADE, Edurne Pérez, que atenia a l’estand d’Ernest & Young, comentava que una de les coses que més destaca dels candidats IQS és “la seva educació. A banda de la seva base formativa els alumnes IQS destaquen pel tracte i respecte que tenen amb la gent. I això ho valora molt la nostra empresa”. No només les empreses assistents valoren el bon funcionament del Fòrum; l’alumnat també opina que aquesta és una bona iniciativa.
Aida Escandell, estudiant de 5è d’Enginyeria Química, troba “interessant que les empreses puguin explicar com treballen i els perfils laborals que busquen”durant les presentacions de mitja hora, que aquestes fan al llarg del Fòrum.
“De moment, la presentació que més m’ha agradat és la de Henkel perquè hi han intervingut dues exalumnes IQS que ara treballen a l’empresa i que han explicat el que van fer, des del moment que van sortir per la porta d’IQS fins que van trobar feina”, comentava Cristina Bassols, estudiant de 5è d’Enginyeria Química.
Tot i que participants com Sofia Contreras, enginyera química per la Universitat de Veneçuela, ULA, creu que és una llàstima el fet que moltes empreses presents al Fòrum ja no agafin currículums, i que únicament ofereixin la possibilitat d’enviar-los mitjançant un aplicatiu web”.
“La bona resposta de l’alumnat” és precisament el que més ha valorat Mercè Manresa, directora d’IQS Executive i de carreres professionals, la qual assenyala que, en un sol dia, més de 250 alumnes s’han adreçat als estands del Fòrum o han assistit a algunes de les presentacions d’empresa que han tingut lloc a les sales multimèdia.
La trobada va adreçada a alumnes de 5è curs de Llicenciatura en Química, Enginyeria Química i Enginyeria Industrial, a alumnes de 5è curs de Llicenciatura i quart curs de Grau en Administració i Direcció d’Empresa, a estudiants que realitzen el Treball Fi de Carrera (TFC) o el Projecte Fi de Carrera (PFC), als futurs doctors, als estudiants de programes màster i postgraus IQS i a graduats inscrits a la Borsa de Treball IQS.
En trobades com aquesta és on es posa de manifest la qualitat i el rigor de la formació d’IQS, qualitat que els creadors d’ocupació reconeixen any rere any en els estudiants IQS, entre d’altres motius per la seva ràpida i contrastada adaptabilitat al món empresarial.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.