Vés al contingut
Catalunya Religió
maristes
Fotografia: Maristes.

Maristes En el marc de la Trobada d'Educadors de les Obres Socials Maristes de Catalunya, que s'ha celebrat al centre cívic Cotxeres de Sants, ha tingut lloc la presentació oficial del nou dossier de les Obres Socials Maristes. Es tracta de la culminació d'un projecte de llarg recorregut que ha implicat la participació coordinada de totes les direccions de les obres socials, del departament de comunicació de Maristes Catalunya i del mateix equip directiu.

Aquest dossier, presentat el divendres 19 d'abril, és un document ambiciós fruit d'un procés de reflexió profunda sobre què són, què fan i quin model desenvolupen les entitats maristes que es dediquen a l'acció en l'àmbit social. En total es parla de set organitzacions que el 2023 van sumar 3.653 usuaris atesos arreu del territori i que mouen un equip de més de 260 persones, entre professionals i voluntaris.

El dossier s'estructura a partir de fitxes individuals que consten d'una carpeta que conté cinc planes: les quatre primeres serveixen per desplegar la descripció global de les Obres Socials Maristes, mentre que la cinquena correspon a la presentació de cada entitat en concret.

Per tant, cada dossier inclourà les quatre fitxes generals i, en funció de l'obra, una cinquena que la presentarà específicament, amb la descripció general, les xifres del darrer exercici, testimonis d'usuaris o educadors i una explicació dels serveis concrets que ofereix. Ara bé, a la versió digital del document, que ja està a disposició de tothom, s'hi inclouen totes les fitxes particulars.

Un projecte professionalitzador i que facilita la difusió de les entitats

Aquests nous materials han de servir com una eina útil de presentació per explicar de manera clara i entenedora tant la missió i la visió general de les Obres Socials Maristes com les característiques particulars i dades bàsiques de cada una de les entitats que les componen. Un dels eixos narratius que s'han fet servir per articular tota la concepció ha estat la metàfora amb les famoses peces de LEGO, que reflecteixen la unitat dins la diversitat per arribar a construir, a partir d'elements de tipologia i característiques diferents, un projecte comú que s'adapta a cada cas amb una proposta de serveis modulars per respondre a les necessitats particulars de cada realitat on som presents.

La presentació ha estat a càrrec de Raúl García, coordinador de les Obres Socials Maristes de Catalunya, i Albert Costa, membre de l'equip de comunicació de Maristes Catalunya. La presentació ha servit com a posada de llarg final d'un projecte que vol professionalitzar i alhora facilitar la manera com s'expliquen les entitats de portes enfora, a més de servir de memòria d'activitats per al conjunt de l'obra social marista a Catalunya. També hi han estat presents Sílvia Rodríguez, Esther Lopera Yolanda Bravo, membres de l'equip de La Chincheta, l'agència de comunicació que des d'un inici s'ha encarregat de la conceptualització visual, la maquetació i el disseny gràfic d'aquest dossier.  

A la fotografia que acompanya aquest text es recull el moment en què s'han lliurat els dossiers als representants de les direccions de cada obra. D'esquerra a dreta: Rubén Cano, director de les Llars Champagnat CatalunyaM. José Ramírez, directora del Centre Obert Rialles (Santa Coloma de Gramenet); Mari Molina, directora del CRAE La Llar (Igualada); Pep Prats, director de l'Associació Compartir-Grup Social Marista (Rubí); Cesc Elias, director de l'Espai Polivalent de BadalonaSílvia Tost, directora en funcions de les Obres Socials Maristes de Barcelona, i Cristina Balsells, directora de les Obres Socials Maristes de Lleida. Raúl García (primer per la dreta) completa l'equip de professionals que dota de sentit i continguts el projecte i que a partir d'ara disposarà d'una eina comuna per difondre i explicar més bé la tasca social que Maristes desenvolupa des de fa anys a Catalunya.  

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.