Vés al contingut
Catalunya Religió
Frontal Sant Serni

Bisbat d'Urgell | El frontal de l’altar de Sant Serni de Tavèrnoles, conservat al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), es pot veure aquests dies a l’església de l'antic monestir de Sant Serni de Tavèrnoles, a Anserall. Aquesta vegada, en una reproducció realitzada amb esmalt al foc, que forma part de l’exposició “Romànic amb esmalt al foc”, de l’artista Teresa Mingot, que es presenta aquest dimarts 16 d’agost i que estarà oberta fins a finals de mes. L’exposició està organitzada per l’Ajuntament de les Valls de Valira i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell amb la col·laboració del Bisbat d’Urgell i l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.

Es tracta d’una col·lecció de vint-i-cinc peces, elaborades totes amb la tècnica de l’esmalt al foc, que reprodueixen, en format reduït, obres cabdals de l’art romànic europeu. Entre aquestes obres hi ha precisament la del frontal d’altar de Sant Serni de Tavèrnoles, motiu pel qual l’exposició s’ha instal·lat en aquest temple. La mostra es podrà veure fins al 31 d’agost; els matins, d’11 a 13 h i les tardes, de 17 a 20 h, excepte els dilluns, que romandrà tancada.

A més de l’obra inspirada en el frontal de Sant Serni, s’exposen també les que prenen com a referència obres com ara el Pantocràtor de Sant Climent de Taüll, el baldaquí de Sant Martí de Tost, els frontals d’altar de la catedral de la Seu d’Urgell, Santa Maria de Lluçà i Avià, el panteó dels Reis de Lleó, un detall d’urna de Santa Domingo de Silos i dues arquetes de Llemotges, entre altres.

Teresa Mingot es va formar a l’Escola Massana de Barcelona quant tenia 15 anys i va començar a treballar en el seu propi taller d’esmalts als 16 anys. Ha estat treballant durant molts anys per a joiers de Barcelona. Es va especialitzar en esmalts al foc en joieria i vitralls fins que va fer els seus propis dissenys de joiera en plata i vitralls. Està concentrada actualment, en fer reproduccions de pintures romàniques per poder exhibir les peces. Ha participat en exposicions col·lectives a Venècia, la biennal de Salou i a Ravenstein, Holanda.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.