Vés al contingut

La tercera recomanació d'articles catalans sobre Raimon Pankkar ve de la mà del jesuïta Xavier Melloni, que publicà a un article a Regió 7 on parla de la vida, la trajectòria i el pensament del savi recentment traspassat.

També explica alguna anècdota sobre la precisió per les paraules i la manera com tenia de donar-los la volta: "En una ocasió li van preguntar quin percentatge de català, d'espanyol, d'indi, d'americà o d'alemany tenia, va respondre: "el cent per cent de cada cosa". Per què la nostra tendència a fragmentar, etiquetar, dividir, contraposar? Del que es tracta és de ser integralment en cada moment allò que som. Sense caure en fàcils sincretismes -la tendència a barrejar identitats sense respectar el seu nucli originari i específic-, era capaç de mirar universalment i alhora valorar la més genuïna singularitat. En una altra ocasió, en el control d'un aeroport li van demanar el número d'identitat. Va respondre: "sis mil anys". El controlador no ho va entendre. Ell va prosseguir: "la meva identitat és feta de sis mil anys d'història, com la seva, des de l'aparició de l'escriptura i del pensament abstracte i de la indagació científica, des de l'Àsia fins al Mediterrani. És feta de la sedimentació de cultures i savieses mil·lenàries. Ara bé, si el que vostè em demana és el número del meu carnet d'identificació, és una altra cosa".".

http://www.regio7.cat/bages/2010/09/04/raimon-panikkar-savi-tavertet/10…

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.