Vés al contingut

No a una fe ideologitzada, anunciar Crist malgrat les persecucions

La vida de l'apòstol Pau és una vida sempre en moviment "dura - va dir el Papa -" pensar Pau prenent el sol en una platja, descansant ". És un home, ha afegit,' va estar sempre en moviment, sempre per la feina'. El Papa es va centrar en el passatge d'avui dels Fets dels Apòstols que posa l’accent justament en les "tres dimensions" d'aquesta "vida de Pau en moviment, sempre per la feina".

Sant Pau, una vida en constant moviment per anunciar Crist

La primera, ha afirmat, "és la predicació, l’anunci". Pau, ha comentat, "va d'una part a l’altra per anunciar Crist" i "quan no predica en un lloc, treballa":

"Però el que més fa, és la predicació: quan és cridat a predicar i a anunciar Jesucrist, és una la seva passió! Ell no està assegut davant del seu escriptori: no. Sempre, sempre en moviment. Sempre tirant endavant el missatge de Jesucrist. Tenia a dins un foc, un zel ... un zel apostòlic que el feina anar endavant. I ell no se n’anava enrere. Sempre endavant. I aquesta és una de les dimensions, que li porta problemes, de veritat ".

Amb l'ajuda de l'Esperit Sant és possible enfrontar les persecucions

La segona dimensió d'aquesta vida de Pau, ha continuar, són precisament "les dificultats, més clarament les persecucions". En la primera lectura d'avui, ha dit, llegim que tots estan d’acord en acusar-lo. Pau va a judici, perquè el consideren un "pertorbador":

"És l'Esperit inspirà a Pau una mica astúcia i sabia que no eren ’un', que entre ells hi havia moltes lluites internes, i sabia que els saduceus no creien en la resurrecció, que els fariseus hi creien ... i ell, més aviat per sortir d'aquella situació, va dir cridant: ' Germans, jo sóc fariseu, fill de fariseus. Estic imputat per ser jutjat pel motiu de l'esperança en la resurrecció dels morts '. Tan aviat com va dir això, va esclatar una disputa entre els fariseus i els saduceus , perquè els saduceus no creien ... I aquests, que semblaven ser 'un', es van dividir, tots".

Aquests, ha comentat, "eren els custodis de la llei, els custodis de la doctrina del Poble de Déu, els custodis de la fe", "però un creia una cosa, i l'altre una altra". Aquesta gent, ha advertit, "havien perdut la llei, havien perdut la doctrina, havien perdut la fe, perquè l'havien transformat en ideologia", "el mateixa amb la doctrina".

La força de Sant Pau és la pregària, el trobament amb el Senyor

Sant Pau, per tant, ha recordat el Papa, "ha hagut de lluitar molt" en això. La primera dimensió de la vida de Pau, ha reprès, "és l'anunci, el zel apostòlic: portar endavant Jesucrist", "la segona és: patir les persecucions, les lluites". Finalment, la tercera dimensió: la pregària. "Pau - ha dit el Pontífex - tenia aquesta intimitat amb el Senyor":

"En tenia tantes vegades. Una vegada ell diu que és portat gairebé fins al setè cel, en la pregària, i no sabia com dir les coses belles que havia sentit allà. Però aquest lluitador, aquest anunciador sense fins en l’horitzó, cada vegada més, tenia aquella dimensió mística de la trobada amb Jesús. La força de Pau tenia aquest trobament amb el Senyor, que feia en la pregària, tal com que va ser el primer trobament en el camí a Damasc, quan anava a perseguir els cristians. Pau és l'home que ha trobat el Senyor, i no se n'oblida d'això, i es deixa trobar pel Senyor i buscar el Senyor per trobar-lo. Home de pregària”.

Aquests, ha reiterat, "són els tres comportaments de Pau que ens ensenya amb aquests passos: el zel apostòlic per anunciar Jesucrist, la resistència -resistir les persecucions - i la pregària : trobar-se amb el Senyor i deixar-se trobar amb el Senyor". I així, ha afirmat, Pau anava endavant "entre les persecucions del món i els consols del Senyor". "Que el Senyor ens doni la gràcia - ha conclòs el Papa - a tots nosaltres batejats, la gràcia d'aprendre aquestss tres comportaments en la nostra vida cristiana: anunciar Jesucrist, resistir les persecucions i les seduccions que et porten a apartar-te de Jesucrist i la gràcia del trobament amb Jesucrist en la pregària".

Traducció per Pere Prat Serra

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.