Vés al contingut
Catalunya Religió
(Obra Social "la Caixa") Amb més de 154.335 euros recaptats l’Obra Social ”la Caixa”, en col·laboració amb les fundacions del Real Madrid i de l’FC Barcelona, ha tancat la campanya de captació de fons per alleujar el patiment de les víctimes de la crisi humanitària de la Banya d’Àfrica. Els diners es distribuiran a parts iguals entre UNICEF, ACNUR i la FAO per dur a terme projectes a les zones afectades.
Actualment la situació a la banya d'Àfrica amenaça més de 13 milions de persones, sobretot els que vien a Djibouti, Etiòpia, Kenya, Somàlia i Uganda, on a més s'han agreujat els conflicyes armats i èxode de refugiats.
Representants de les diverses institucions que formen part de la campanya "Junts per Àfrica" van signar aquest dimarts a Madrid tres convenis per establir la gestió de les donacions recaptades i destinar-les íntegrament i a parts iguals a les tres organitzacions.
Detall dels tres projectes
UNICEF destina els fons atorgats a lluitar contra la desnutrició aguda greu a Somàlia. Amb aquesta quantitat es pot proporcionar tractament contra la desnutrició aguda greu a 1.285 nens d’entre 6 mesos i 5 anys. Aquest tractament complet consisteix a prendre 2-3 unitats d’aliment terapèutic durant 4-6 setmanes, i té un cost de 42 euros. Amb aquesta aportació UNICEF podrà distribuir més de 100.000 unitats d’aliment terapèutic.
ACNUR destina l’aportació rebuda a 8.325 persones refugiades als camps de Dadaab a Kenya, víctimes de la sequera, la fam i el conflicte de Somàlia, que rebran ajuda humanitària: refugis, kits amb materials bàsics per al refugi (estris de cuina, mosquiteres, bidons per transportar aigua, matalassos, etc.) i kits
d’emergència (que inclouen galetes i alimentació terapèutica, sals de rehidratació, pastilles potabilitzadores d’aigua, etc.).
La FAO destina els fons a una zona de màxima emergència alimentària, a Kenya, per ajudar 27 famílies altament vulnerables (dones vídues i orfes) a aconseguir l’autosuficiència alimentària mitjançant la cria de conills, la qual cosa els permetrà produir aliment i iniciar una petita activitat comercial. A causa de l’alt cost de la carn, moltes famílies no en poden consumir, i la cria de conills servirà per millorar aquesta situació.
Programa de Cooperació Internacional
Els últims anys, l’Obra Social ”la Caixa”, a través del seu Programa de Cooperació Internacional, dedica una atenció creixent a les víctimes de desastres naturals, conflictes armats, crisis oblidades i altres situacions que requereixen assistència humanitària. Per esmentar-ne alguns casos, l’entitat va liderar campanyes de solidaritat ciutadana arran de catàstrofes com el terratrèmol d’Haití (2010), el cicló Nargis a la península asiàtica de Myanmar (2008), el terratrèmol de la regió xinesa de Sichuan (2008), el sisme del Perú (2007), l’huracà Stan a Hondures (2005) i el tsunami del sud-est asiàtic (2004).

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.