Vés al contingut
Catalunya Religió
IMG_3880
Fotografia: Arrels Sant Ignasi.
Galeria d'imatges

Arrels Sant Ignasi L'entitat dedicada a proporcionar suport i acompanyament a persones en situació de vulnerabilitat a la ciutat de Lleida, Arrels Sant Ignasi, ha presentat aquest dimarts la seva memòria anual corresponent a l'any 2023 en un acte realitzat a la Universitat de Lleida, on també s'exposa durant aquest mes de maig l’exposició 'Som tres: la lluna, jo i l’ombra que em segueix', una exposició creada en motiu dels 30 anys que l’entitat celebra enguany. Segons l'informe de l'entitat vinculada a la comunitat parroquial jesuïta de Sant Ignasi de Loiola de Lleida, s'ha observat un augment de més d’un 4% en el nombre de persones beneficiàries de la seva activitat, assolint un total de 6.102, en lloc de les 5.866 de l’any anterior, 236 més.

La memòria anual detalla les dades de tots els projectes de l'entitat, però alhora també vol tenir un to més reivindicatiu. Ho fa condemnant les agressions patides per una persona en situació de sense llar a la ciutat de Lleida i posant de manifest l’augment del sensellarisme femení, 65 dones aquest 2023.

A més, destaca que les persones que es troben en aquesta situació pateixen més precarietat i doble exclusió: per part de la societat per estar en una situació de sense sostre i per part dels mateixos recursos per erradicar al sensellarisme, sovint insuficients en quantitat i també en qualitat, per no disposar dels espais prou dignes. 

Enguany han col·laborat amb Arrels Sant Ignasi 270 voluntaris i voluntàries

Segons assenyala l’entitat, cada any augmenta el nombre de persones ateses en els seus projectes i aquest fet indica que va augmentant l’exclusió i les desigualtats socials. En aquest sentit, es posa en relleu que cal abordar la problemàtica del sensellarisme des de tots els vessants.

Finalment, Arrels Sant Ignasi agraeix una vegada més a totes les persones que formen part de la comunitat i els proporcionen el seu suport, tant essent voluntaris i voluntàries, com pel que fa a aportacions econòmiques. Aquest any, específicament, han col·laborat amb l’entitat 270 voluntaris i voluntàries que dediquen el seu temps a acompanyar a les persones i als serveis.

A més, es destaca la importància i repercussió de les empreses col·laboradores i amigues que donen suport al funcionament de l’entitat i els seus projectes, i es fa una crida a que el teixit empresarial i la ciutadania en general s’hi sumin més perquè tothom tingui una llar.

Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.