Josep M. Hortet Gausachs i Punt de Referència, premis Església Plural [1]

(Església Plural) El proper dimarts al vespre l'Auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna acollirà lloc el lliurament de premis Església Plural [2] en el marc de la Diada per la Pluralitat que organitza anualment aquesta entitat. Enguany els membres del jurat han reconegut la trajectòria personal de mossèn Josep M. Hortet Gausachs i el projecte d'acció social de l'associació Punt de Referència.
Josep M. Hortet és rector de les parròquies de Nostra Senyora del Port, i de Sant Bartomeu i del “Polvorí”, ambdues situades al barri de la Zona Franca. Els membres del jurat destaquen en la persona d'Hortet el continuat compromís [3] en favor de les persones més desfavorides, l’impuls que al llarg de la seva vida ha donat a múltiples iniciatives en favor dels treballadors i de les treballadores, de la gent jove i de la defensa de les llibertats i de la dignitat de la persona. Durant anys va ser consiliari de l’ACO i de la JOBAC, a les que va donar un notable impuls.
El jurat ha valorat de l'associació Punt de Referència [4] el seu projecte d’acompanyament i suport a joves extutelats que surten dels centres de la Generalitat en complir els 18 anys. És un projecte consolidat, que funciona des de 1997 i que té com a objectiu principal la plena integració a la societat d’aquests joves que s’han d’afrontar a una vida autònoma i adulta. El treball d’aquesta entitat es fonamenta en tres projectes: la mentoria, o acompanyament d’un adult voluntari que l’acompanya en el procés d’emancipació; els programes d’habitatge, que posa al seu abast un pis supervisat per un educador/a; programes de seguiment educatius, que tenen per finalitat la formació i la recerca de feina. L’associació Punt de Referència està formada per un equip de professionals i diverses persones voluntàries.
En l'anterior edició, Església Plural va premiar Josep Dalmau, la Fundació Quatre Vents i Verdallar [5].
Abans de l'acte de lliurament dels premis, Dolors Bramon i Àngel Colom, dos bons coneixedors de l'islam, el diàleg interreligiós i els processos d'integració, tractaran el tema 'L'Islam i les altres religions. La convivència un repte global [6]'. Amb les seves intervencions respondran qüestions com ara si la religió musulmana pot conviure amb altres religions, si l'islam està en guerra i contra qui, quina és l'evolució previsible de l'islam o si és realista pensar en una integració social i nacional de les persones que professen aquesta religió.